Château Maris Les Amandiers

Artikelnummer
7000007921
Prachtig bouquet van donker fruit (zwarte bessen en bramen) met impressies van witte bloemen en zoethout. Vol en krachtig van smaak, niet te zwaardoor zijn elegante structuur, barstensvol fruit, fris en levendig. De druiven groeien op een klein perceel van 1 ha. met een terroir van klei en kalksteen. Na de fermentatie en maceratie op hout rijpt de wijn 16 maanden op nieuwe eiken vaten van de beroemde kuiper Radoux. Robert Parker's Wine Advocate beloonde deze wijn met 92-95 punten.
Omschrijving
Château Maris is een rijzende ster in Zuid-Frankrijk. Wijnmaker Robert Eden geldt hier als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en, een stapje daarboven, ook Demeter gecertificeerd. De betrokkenheid bij het milieu is groot. Het wijngoed is met zonnepanelen zelfvoorzienend in energie en de caveau is, als eerste in de wereld, opgebouwd uit o.a. hennep, dat CO2 verbruikt. De grotendeels plantaardige materialen maken dat koeling of verwarming niet nodig is om de chais op de juiste temperatuur te houden. Robert Parker's Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 90 punten, Wine Spectator kwalificeert ze als outstanding wines. Ontdekt ook door de topgastronomie waar de wijnen van Château Maris de wijnkaarten sieren. De druiven voor deze cuvee groeien opeen klein perceel van 1 ha. met een terroir dat bestaat uit klei en kalksteen. De opbrengst is zeer beperkt. Na de fermentatie en maceratie op hout rijpt de wijn 16 maanden op nieuwe eiken vaten van de beroemde kuiper Radoux. Het resultaat is een vineus hoogstandje; Robert Parker's Wine Advocate beloonde deze wijn met 92-95 punten. Proefnotities: Prachtig bouquet van donker fruit (zwarte bessen en bramen) met impressies van witte bloemen en zoethout. Vol en krachtig van smaak, niet te zwaar door zijn elegante structuur, barstensvol fruit, fris en levendig. Ideaal drinkmoment 3 tot 10 jaar na de oogst en daarna nog zeker een paar jaar houdbaar.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3591806110071
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
3591800110374
Alcohol percentage
14.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
In de Premier Cru La Livinière, aan de voet van de Montagne Noire.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
LANGUEDOC
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Château Maris Les Amandiers
Wijn/Spijs combinatie
Een feest bij gebakken of gebraden mals rood vlees en stoofschotels alsmede bij alle soorten groot en klein wild en wild gevogelte, harde kazen, blauwadder kazen en gerookte kazen.
Druivensoort
syrah,
Jaar
2017
Druivensoort
Syrah,