Château Maris Las Combes

Artikelnummer
7000007919
Château Maris is een rijzende ster in Zuid-Frankrijk. Wijnmaker Robert Eden geldt hier als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en, een stapje daarboven, ook Demeter gecertificeerd. De betrokkenheid bij het milieu is groot. Trefwoorden zijn complex, levendig, fris en fruitig met impressies van gekonfijte kersen, granaatappel en zelfs mandarijn met kruidige accenten en garrigue.
Omschrijving
Château Maris is een rijzende ster in Zuid-Frankrijk. Wijnmaker Robert Eden geldt hier als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en, een stapje daarboven, ook Demeter gecertificeerd. De betrokkenheid bij het milieu is groot. Het wijngoed is met zonnepanelen zelfvoorzienend in energie en de caveau is, als eerste in de wereld, opgebouwd uit o.a. hennep, dat CO2verbruikt. De grotendeels plantaardige materialen maken dat koeling of verwarming niet nodig is om de chais op de juiste temperatuur te houden. Robert Parker's Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 90 punten, Wine Spectator kwalificeert ze als outstanding wines. Ontdekt ook door de topgastronomie waar de wijnen van Château Maris de wijnkaarten sieren. De druiven voor deze cuvée groeien opeen terroir van sedimentair gesteente en klei. Na de maceratie en vinificatie volgt een rijping van 12 maanden op zgn. Nomblot eggs. Dit zijn eivormige, betonnen tanks gemaakt van Loire-zand en grind. De legendarische Michel Chapoutier was hiervan een van de ontwerpers. In deze vaten wordt de lie continu omhoog geduwd door een interne stroom die op een draaikolk lijkt. Proefnotities: Trefwoorden zijn complex, levendig, fris en fruitig met impressies van gekonfijte kersen, granaatappel en zelfs mandarijn met kruidige accenten en garrigue. Ideaal drinkmoment 2 tot 5 jaar na de oogsten daarna, mits goed bewaard, nog zeker een paar jaar houdbaar.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3591806110170
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
3591800110220
Alcohol percentage
15%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Aan de voet van de Montagne Noire.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
LANGUEDOC
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Château Maris Las Combes
Wijn/Spijs combinatie
Smakelijke combinaties zijn te maken met: kruidige rundvleeschotels, vlees van de grill, stoofschotels en gerechten met schapen- of geitenvlees, confits van eend of gans, wild o.a. zwijn, ree of haas en Spaanse Manchego, schapenkaas, blauwschimmelkazen, Friese nagelkaas.
Druivensoort
grenache noir,
Jaar
2017
Druivensoort
Grenache Noir,