Château du Domaine de l'Eglise Pomerol

Artikelnummer
7000033256
Kruidig en krachtig, complex en compleet. Deze Pomerol 2013 heeft in de neus de kruidigheid van de houtlagering. In de pittige smaak worden de kruidige aroma's aangevuld met het smeuïge van gewelde zwarte pruim en het typische, aangename vegetale toontje dat in veel goede Pomerols voorkomt. De structuur is zacht en heeft tegelijkertijd een fijne bet van de rijpe, merlottannines. De afdronk van deze mooie dinerwijn is lang.
Omschrijving
Château de Domaine de l'Eglise is het oudste château met wijngaarden in de Pomerol. Op dit relatief kleine wijngoed van 6 hectare worden stijlvolle wijnen gemaakt. De 2013 is kruidig, krachtig, complex en compleet. In de neus vallen de kruidige, specerijenachtige tonen van de lagering op gedeeltelijk nieuwe (65%) barriques op. In de pittige smaak komen daar het smeuïge van gewelde zwarte pruim en een aangename vegetale toon bij. De structuur is zacht met beet van rijpe tannines. De afdronk is lang. Deze wijn van 90% merlot en 10% cabernet franc wordt gemaakt onder leiding van Philippe Castéja, de président van Borie-Manoux. Dit handelshuis dat nog een van de weinige familiebedrijven in de Bordeaux is, bezit een aantal châteaux waaronder Grands Crus en Crus Bourgeois-domeinen.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3249990044619
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
3249990044602
Alcohol percentage
15%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Château du Domaine de l'Eglise ligt niet ver van het wereldberoemde Pomerolhuis Pétrus. De bodem in Pomerol is divers en varieert van zand tot stevige klei. De wijngaarden van Domaine de l'Eglise hebben een kiezelrijke kleibodem waarop de merlot uitstekend gedijt.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
BORDEAUX
Seal / afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Château du Domaine de l'Eglise, A.C. Pomerol
Wijn/Spijs combinatie
Geroosterd varkensvlees, lamsvlees en wildzwijn Entrecote, steak, rib eye Eendenborst met groene groenten
Rijping
Op eikenhouten vaten.
Bodem type
Gravel en klei op een rijke laag ijzerhoudende en kiezelrijke klei in de ondergrond.
Druivensoort
cabernet franc, merlot
Jaar
2019
Druivensoort
Merlot,Cabernet Franc