Château de Valcombe Rouge BIO

Artikelnummer
7000037860
Donker fruit zet de toon in het bouquet, in smaak aangevuld met impressies van bramen, zwarte olijven en garrigue en een vleugje specerijen. De zeer frisse afdronk is fruitig en verpakt in zachte, rijpe tannines. De gemiddelde leeftijd vande syrah en grenache druivenstokken is 20 tot 25 jaar. Elk perceel wordt apart gevinifieerd onder een gecontroleerde temperatuur van 27º - 29º C waarbij fruitstructuur en behoud van de karakter- eigenschappen van de druif het voornaamste doel isHet wijndomein is sinds 1740 in het bezit.
Omschrijving
Het eeuwenoude wijndomein is al sinds 1740 in het bezit van de familie Ricome. Bevlogen wijnmakers zijn het; zo waren zij de eersten die in de Costières-de-Nîmes een wijn produceerden op basis van de syrah. Tevens hebben zij in het afgelopen decennium de kwaliteit naar een hoger niveau gebracht en de lutte raisonnée ingevoerd als aanloop naar het predikaat biologische wijn dat zij met ingang van oogstjaar2020 mogen voeren. De terroir bestaat hier uit een5 tot 15 meter dikke laag van grote Rhônestenen die o.a. een uitstekende afwatering garandeert. Uniek in de streek is dat deze ondergrond bedekt is met een zeer dunne laag kalksteen die zorgt voor een verrassende frisheid en minerale toets inde wijn. De wijngaarden (63 ha) rond het château liggen op een flauwe helling die op het zuiden gericht is enuitkijkt over de meertjes van de Camargue die een zomerse bries verkoeling meegeven. De gemiddelde leeftijd van de syrah en grenache druivenstokken is 20 tot 25 jaar. Elk perceel wordt apart gevinifieerd onder een gecontroleerde temperatuur van 27º - 29º C waarbij fruitstructuur en behoud van de karaktereigenschappen van de druif het voornaamste doel is. Na een rijping van 10 tot 12 maanden vindt de botteling plaats.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3760042794042
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
3760042790204
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Zuidelijke helling uitkijkend over de meertjes vande Camargue
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
COSTIERES DE NIMES
Seal / afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Vormt een prachtige omlijsting van vleesgerechten (rundvlees, vlees van de grill of barbecue) en kazen (Spaanse Manchego, schapenkaas en blauwschimmel kazen)
Bodem type
Uniek in de streek is dat deze ondergrond bedekt is met een zeer dunne laag kalksteen die zorgt voor een verrassende frisheid en minerale toets inde wijn.
Druivensoort
grenache noir, syrah
Jaar
2022
Druivensoort
Syrah,Grenache Noir