Castello Albola Chianti Classico Riserva

Artikelnummer
7000038581
Robijnrood, intens bouquet met impressies van bessen, tabak en zoethout. Zachte tannines omhullen de geconcentreerde smaak die voorzien is van frisse zuren, zwart fruit, bloemen en een lange afdronk. De beste druiven worden gebruikt van acht verschillende wijngaarden die elk met hunspecifieke eigenheid bijdragen aan de bijzondere kwaliteit. 14 maanden lagering op fust; 40% eiken uit Allier en 60% Sloveens eiken. Na botteling volgt 18 maanden rijping op fles alvorens deze Riserva het ouderlijk huis, Castillo di Albola,
Omschrijving
De verschillende districten waar Chianti wordt gemaakt liggen als een slordige inktvlek gegroepeerd rond de kunststad Florence. In het hart, Chianti Classico, het meest oorspronkelijke en bekendste district. Hier is de Chianti geconcentreerder en wordt mooier oud dan gewone Chianti's. De druivensoort sangiovese regeert hiersoeverein. De naam komt vermoedelijk van Sanguis Jovis ofwel bloed van Jupiter, een door monniken gegeven naam. Kenmerken van de sangiovese zijn de rinsheid, vaak een vleugje aantrekkelijke bitterheid en een bepaald rustiek aroma. In het dorpje Radda in Chianti, ligt het prachtige kasteel en wijngoed Castello di Albola, waar vineus geluk geboren wordt, vloeibare weelde zachtjes geperst uit trossen die rijpten in de heuvels onder de mediterrane zon. De beste druivenworden gebruikt van acht verschillende, geselecteerde wijngaarden die elk met hun specifieke eigenheid bijdragen aan de bijzondere kwaliteit van deze wijn. Na de handmatige pluk en zorgvuldige selectie wordt de most op traditionelewijze gevinifieerd en verblijft de jonge wijn na de malolactische gisting 14 maanden op fust. 40% op eiken uit Allier en 60% op traditioneel Sloveens eiken. Na de botteling volgt 18 maanden rijping op fles alvorens deze Riserva het ouderlijk huis, Castillo di Albola, mag verlaten. Proefnotities: Robijnrood, intens bouquet met impressies van bessen, tabak en zoethout.De smaak is voorzien van frisse zuren en bloemen.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8002235014342
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
8002235646659
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Italië
Ligging wijngaard
Chianti Classico (Toscane). In de heuvels op een hoogte van 350 tot 650 meter.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Toscane
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Castello di Albola, Chianti Classico Riserva
Wijn/Spijs combinatie
Past uitmuntend bij pastagerechten met tomatensaus, rood vlees (al dan niet geroosterd), wild en bij Parmezaanse of belegen Goudse kaas.
Druivensoort
sangiovese,
Jaar
2020
Druivensoort
Sangiovese,