Cambria Estate Winery Katherine's Vineyard

Artikelnummer
7000037186
Rijp fruit, bloemen en kruidige impressies domineren het bouquet. In de smaak een waaier van fruit zoals roze grapefruit, mandarijn, ananas, witte perzik, citrus bloesem en appel. De begeleidende kruidige tonen en frisse zuren zorgenvoor een zuivere balans. De druiven, duurzaam geteeld, staan in een terroir van kalk, schalie enzand op de koele heuvelruggen van Santa Maria Valley, ten noorden van Los Angeles, langs de kust. Een rijping van ruim 6 maanden op Frans eiken was onderdeel van de vinificatie.
Omschrijving
In 1974 kocht Jess Jackson 32 ha land in Lakeport,Californië en beplantte die met druiven. Dit was het begin van wat uitgroeide tot het iconische wijnbedrijf Kendall-Jackson dat na Jess' dood in 2011 met evenveel passie wordt geleid door zijn kinderen en overige familie; de Jackson Family. Verantwoordelijkheid nemen voor mens en milieu staat hoog in hun vaandel. Uitbreiding volgde met o.a. Cambria Estate dat gerund wordt door drie vrouwen w.o. twee dochters van Jess en waarbij Katie Jackson de naamgever is van deze wijn. De locatie van deze single vineyard is uitstekend. Dedruiven, die duurzaam geteeld worden, staan in eenmooie terroir van kalk, schalie en zand op de koele heuvelruggen van Santa Maria Valley, ten noorden van Los Angeles, langs de kust. De mist van de Pacific zorgt voor koele ochtenden en als die 's middags is opgelost koesteren de druiven zich in de warme middagzon en die eenmaal geoogst verzadigd zijn van levendige zuren en rijpe fruitsmaken. De wijnmakers zijn dan ook van meningdat de wijn in de wijngaard wordt gemaakt. Daarnaast zijn zij het die met een vakkundige vinificatie en een rijping van ruim 6 maanden op hoofdzakelijk Frans eiken aanvullend zorgen voor de structuur en complexiteit. Rijp fruit, bloemen en kruidige impressies domineren het bouquet. In de smaak een waaier van fruit zoals roze grapefruit, mandarijn, ananas, witte perzik, citrus bloesem en appel. De begeleidende kruidige tonen en frisse zuren zorgen voor een balans.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
20726319000022
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
00726319000028
Alcohol percentage
14.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
VS
Ligging wijngaard
Heuvelruggen van Santa Maria Valley, ten noorden van Los Angeles
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
CALIFORNIA
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Cambria Estate Winery, Katherine's Vineyard
Wijn/Spijs combinatie
Een veelzijdige tafelpartner die goede combinatiesvormt met schaal- en schelpdieren, vis, kalfs- en varkensvlees, gevogelte (kip, kalkoen, parelhoen, tamme eend), konijn en romige witschimmelkazen zoals Brie, Chaource en vergelijkbare soorten.
Druivensoort
chardonnay,
Jaar
2021
Druivensoort
Chardonnay,