Ca' Bolani Sauvignon

Artikelnummer
7000039429
Bleekgeel, een uitgesproken neus met een cocktail van fruitige en florale aroma's zoals roze grapefruit, passiefruit, witte perzik, meidoorn, groene peper, tomaat en salie. De smaak sluit hierbij aan en rondt af met een frisse, intense finale. De terroir in Friuli en de verschillen in temperatuur tussen dag en nacht maken dat de sauvignon hier optimaal gedijt en veel expressie geeft. Naamgever van het wijngoed is de adellijke familie Bolani die het bezit in 1970 overdeed aan de familie Zonin.
Omschrijving
Het wijngebied Friuli ligt in het noordoosten van Italië. Het klimaat staat onder invloed van een mix van luchtstromen van de Alpen en de Adriatische Zee. 100 km. ten oosten van Venetië ligt rond het oude Romeinse plaatsje Aquiliea de geboortegrond van deze wijn en waar de terroir voor een groot deel bestaat uit zand, klei en kiezels. Naamgever van het wijngoed is de adellijke familie Bolani die het bezit in 1970 overdeed aan de familiei Zonin die de reputatie verder heeft uitgebouwd. De terroir en de verschillen in temperatuur tussen dag en nacht maken dat de sauvignon hier optimaal kan gedijen en veel expressie geeft in geur en smaak. Belangrijk is dat het moment van oogsten is gebaseerd op de juiste verhouding van suiker en en frisse zuren in de druif. Met geselecteerde gistsoorten vindt onder gecontroleerde, lage temperatuur de fermentatie plaats, waardoor het zotypische aroma van de sauvignon optimaal naar voren kan komen. Als finishing touch, rijpt de jonge wijn voor botteling nog enige tijd op zijn lie waarmee het mooie karakter van de wijn geborgdis. Proefnotitie: Bleekgeel, een symfonie van fruitige en florale aroma's zoals roze grapefruit,passiefruit, witte perzik, meidoorn, groene peper,tomaat en salie. De smaak sluit hierbij aan en rondt af met een frisse, intense finale.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8002235676151
EAN code bottle
8002235011303
Alcohol percentage
13%
Land
Italië
Ligging wijngaard
Aquileia, Friuli. Op zeehoogte, niet ver van de Adriatische Zee.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Friuli-Venezia Giulia
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Ca' Bolani Sauvignon
Wijn/Spijs combinatie
Een heerlijk aperitief en uitstekend te combinerenmet voorgerechten, groenteschotels (bijv. asperges), schaal- en schelpdieren en natuurlijk geitenkaas.
Druivensoort
sauvignon blanc,
Jaar
2023
Druivensoort
Sauvignon Blanc,