Borgo Conventi Pinot Grigio Collio

Artikelnummer
7000039585
Collio staat bekend als één van Italië's meest prestigieuze wijnbouwgebieden, speciaal vanwege de zeer gewilde witte wijnen van hoge kwaliteit. Borgo Conventi maakt er deze Pinot Grigio. De wijn heeft een intense complexe geur met tonen van veldbloemen, peer en honing. De smaak is fris, rond en blijft lang na.
Omschrijving
Het Borgo Conventi Estate is gesticht in 1975 in een historisch deel van het gebied met de naam Collio. Dit ligt in Friuli en is het meest oostelijke deel ervan, niet ver van de grens met Slovenië. Ver voor de Romaanse tijd, tenminste 1000 jaar voor Chr. werden hier al druiven geteeld. Borgo Conventi dankt zijn naam aan de talloze kloosters die sinds mensenheugenis in deze omgeving hebben bestaan. Sinds 2001 maakt Borgo Conventi deel uit de Toscaanse kwaliteits wijnproducent Ruffino. Het wijngaardoppervlak beslaat 40ha. De wijngaarden liggen in de belangrijke DOC gebieden Collio en Isonzo. De drive om onderscheidende kwaliteit te maken en het enorme potentieel van de Collio terroir te benutten, is de hoeksteen van de filosofie van Borgo Conventi. De naam Collio verwijst naar de heuvels waarop de wijngaarden staan aangeplant. De bodem in Collio is bijzonder door de combinatie van ponca (leisteen), mergel en zandsteen en zeer geschikt voor teelt van witte wijnrassen. Het klimaat is mild door de invloed van de Adriatische Zee en de beschermende invloed van de Pre Giulian Alpen in het noorden. Om het optimum aan frisheid van de Pinot Grigio druiven te conserveren wordt met roestvrijstalen tanks gewerkt. De wijn heeft een intense complexe geur met tonen van veldbloemen, peer en honing. De smaak is fris, rond en blijft lang na.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8018706000424
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
8018706000127
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Italië
Ligging wijngaard
De wijngaarden bevinden zich in de Collio DOC. Totaal 10 ha. Gepositioneerd in zuid/zuid-oostelijke/oost en westelijke ligging.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Friuli-Venezia Giulia
Seal / afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Borgo Conventi, Pinot Grigio Collio
Wijn/Spijs combinatie
Visgerechten, schaal- en schelpdieren, half harde kazen en gevogelte.
Rijping
De wijn lagert op z'n lie in RVS tanks tot de lente volgend op de oogst.
Bodem type
Heuvelachtige, arme grond, gekenmerkt door een mix van klei en zand welke rijk zijn aan fossielen.
Druivensoort
pinot grigio,
Jaar
2022
Druivensoort
Pinot grigio,