Bordeaux Blanc

Artikelnummer
7000003247
Fris en aromatisch zijn de trefwoorden voor deze op nieuw Frans eikenhout gerijpte wijn. De sauvignon blanc zorgt voor koele en bloemige impressies van acaciabomen en tropisch fruit. Een boeiende wijn met personality. Sinds de oprichting door Désiré Cordier in 1886 zet Maison Corier zich in voor het behoud van de waarden die hem dierbaar waren: collectieve kracht, gedurfde creativiteit en een honger naar ontdekking. Waarden die Cordier vandaag de dag nog steeds inspireren met toewijding op elk niveau met steeds de consument in gedachten.
Omschrijving
Bordeaux: het Versailles van de wijn. Als de werled een wijnhoofdstad zou mogen kiezen, zou dat waarschijnlijk Bordeaux worden. Rond deze stad, in het departement Gironde, zijn de omstandigheden bijkans ideaal voor wijnbouw en kwaliteit. Dankzij de redelijk zuidelijke ligging en de watermassa's van de nabije oceaan en de brede Gironde zijn de winters zacht en de zomers warm met voldoende neerlsag. Kalksteen, klei en zand vormen een ideaal terroir. Sinds de oprichting door Desire Cordier in 1886, zet La Maison Cordier zich in voor het behoud van de waarden die hem dierbaar waren: collectieve kracht, gedurfde creativiteit en honger naar ontdekking. Waarden die cordier vandaag de dag nog steeds inspireren. Het zijn de passie van deze ambachtelijke wijnmakers, de gedrevenheid en vastberadenheid van iedereen bij La Maison Cordier, die ze elk jaar dichter bij hun uiteindelijke doel brengt: Zorgen voor zowel de mens als onze planeet. Toeweiding op elk niveau met steeds de consument in gedachten. Cordier heeft zijn wortels in Bordeaux en houdt, noblesse oblige, met deze Bordeaux Blanc tout court zijn reputatie hoog. Een bloeiende wijn met personality. Proefnotities: Fris en aromatisch zijn de trefwoorden voor deze op nieuw Frans eikenhout gerijpte wijn.De sauvignon blanc zorgt voor zowel koele als bloemige impressies van acaciabomen en tropisch fruit.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3148591901461
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
3148591900655
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
BORDEAUX
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Bordeaux Blanc
Wijn/Spijs combinatie
Als apéritief, bij tapas en plezierige tafelpartner voor charcuterie (ham, worst, paté), schaal- en schelpdieren, vis, groenteschotels en kaas (geitenkaas!)
Druivensoort
sauvignon blanc,
Jaar
2018
Druivensoort
Sauvignon Blanc,