Balthazar Fry Riesling

Artikelnummer
7000039732
In Bergheim vestigde zich in 1748, als eersten, dewijnbouw familie Balthazar Fry. Inmiddels houdt dezevende generatie de tradities levend gecombineerdmet een hedendaagse filosofie en aanpak. Gestreefdwordt steeds naar de balans tussen zuurgraad, zoetheid en alcohol waarbij de nadruk ligt op elegantie. Droge, elegante witte wijn met een bijzonder fris en levendig bouquet van fruitigheid en bloementonen.
Omschrijving
In het snoer van dorpen dat langs en tegen de oostelijke voetheuvels van de Vogezen ligt vinden we, in het hart van de Elzas, het sprookjesdorp Bergheim. Hier vestigde zich in 1748, als eersten,de wijnbouw familie Balthazar Fry. Inmiddels houdtde zevende generatie de tradities levend gecombineerd met een hedendaagse filosofie en aanpak. De nauwe relatie tussen druivensoort, terroir en (micro)klimaat is voor Balthazar Fry deessentie van kwaliteit waarbij elke cuvée uniek isen zijn terroir weerspiegelt. Gestreefd wordt steeds naar de balans tussen zuurgraad, zoetheid en alcohol waarbij de nadruk ligt op elegantie. Sterk wordt ingezet op bescherming van het milieu want, zo is hun overtuiging, alleen een levende bodem kan het karakter van de terroir overbrengen op een wijnstok. Balthasar Fry heeft 33 hectare aan wijngaarden. Vanuit Duitsland heeft de Riesling al lang geleden de Elzas bereikt. Hier is de Riesling droog, iets steviger en gevulder dan die uit noordelijk Duitsland, maar heeft toch de onmiskenbare élégance van de druivensoort. Riesling heeft weinig affiniteit met hout. Tonen van nieuw hout, zoals vanille, passen niet bij Riesling. Geen hout en toch karakter: dat is nog eens wijn.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3328770523008
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
3328770023003
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Oostelijke voetheuvels van de Vogezen.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
ALSACE
Seal / afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Balthazar Fry Riesling
Wijn/Spijs combinatie
Voorgerechten: vis- en groenteterrines, vissalades Charcuterie: al dan niet gerookt Schaaldieren: krab en andere schaaldieren Vis: bijvoorbeeld gerookte en gemarineerde zalm (gravad lax), forel au bleu, forel met amandelen, gepocheerde, gebakken en gegrilde visschotels Groenten: avocado(salade) Oosterse gerechten: Chinese zoetzure gerechten
Druivensoort
riesling,
Jaar
2021
Druivensoort
Riesling,