Artimone Negroamaro

Artikelnummer
7000039490
Diep rood met paars aan de randen, een intens bouquet van zoethout en rode bessen dat zich voortzet in de soepele smaak die wordt aangevuld met kruidige impressies. De negroamaro voelt zich in Puglia of Apulië uitstekend thuis en anders dande vertaling 'zwart bitter' doet vermoeden presenteert de druif zich als een vriendenmaker van de eerste orde. Uitstekend geschikt om jong teworden gedronken maar als de wijn nog wat flesrijping gegund wordt is een fluweelzacht randje een welkome bonus.
Omschrijving
Puglia of Apulië is de 'hak van de laars van Italië'. De negroamaro voelt zich hier, en dan metname in Salento, uitstekend thuis en is een van devele autochtone druivensoorten die Italië kent. 'Zwart bitter' luidt de vertaling maar de druif presenteert zich anders dan zijn naam doet vermoeden. Hij zorgt juist voor levendige, schone,mondvullende wijnen en is daarmee een vriendenmaker van de eerste orde.fles gebrachte DONa een zorgvuldige selectie van de geoogste druiven vindt een traditionele vinificatie plaats onder gecontroleerde temperatuur op roestvrij stalen vaten. Uitstekend geschikt om jong te worden gedronken maar als de wijn nog wat flesrijping gegund wordt is een fluweelzacht randje een welkome bonus. Proefnotities: Diep rood met paars aan de randen, een intens bouquet van zoethout en rode bessen datzich voortzet in de soepele smaak die wordt aangevuld met kruidige impressies.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8002153227619
Uitgesloten voor e-commerce
Ja
EAN code bottle
8002153227602
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Italië
Ligging wijngaard
Gelegen in een langgerekt gebied in het oosten in de hak van de laars van Italië. Het is een tamelijk vlak gebied zonder veel heuvels. Barri en Lecce zijn de centra voor de wijnindustrie in deze regio
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Puglia
Seal / afsluiting
Stelcap
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Artimone, Negroamaro
Wijn/Spijs combinatie
Pastagerechten met tomatensaus, geroosterd vlees, salami, rijpe kazen.
Druivensoort
negroamaro,
Jaar
2022
Druivensoort
Negroamaro,