Château La Fleur Pétrus

Oops. We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

De heer Jean-Pierre Moueix, geboren in Corrèze in 1913, kwam met zijn ouders in Saint-Emilion na de depresssie van 1929. In 1937 richtte hij zijn wijnhandel op, gelegen aan de Quai du Priourat in Libourne.
Op dat moment, in 1937, waren de wijnen van Libourne nog zeer beperkt bekend. Moueix was scherpzinnig genoeg om de potentie van de Merlot druif te zien. Moueix maakte er zijn levenstaak van om zijn wijnen te promoten op de internationale markt.

Dit grote château, Château La Fleur-Pétrus, is gesitueerd op het plateau van Pomerol naast de beroemde buren Château Lafleur en Château Pétrus. In 1953 is het in handen gekomen van Jean-Pierre Moueix. In 1994 kreeg Jean-Pierre Moueix de unieke kans van mevrouw Marie Robin (op dat moment ook eigenaresse van Château Lafleur) om 10 hectare over te nemen, die oorspronkelijk behoorde aan Château Le Gay en verspreid over een prachtige heuvel lagen met het uitzicht op Château Lafleur. Op deze heuvel stond een oud maar mooi huis, gebouwd in 1782, dat JeanPierre Moueix in 1996 volledig heeft laten restaureren, volledig uitgerust met een nieuwe kelder en zo ontstond het nieuwe Château La Fleur-Pétrus. Château La Fleur-Pétrus heeft een diepe gravel bodem wat de wijn elegantie geeft en onderscheidendheid. De aanvulling met de wijn van de oude cabernet franc wijnstokken van het Château Le Gay geven de wijn body en maakt dat de wijn volledig in balans is.