Weingut Allram, Weissburgunder Papageno Kamptal

Artikelnummer
7000017170
Milddroog en verfrissend. Sappig en fruitig met een pittig vleugje mineralen. Vol maar tegelijkertijd heel elegant. Dit is een vriendelijke, verteerbare, doordrinkbare wijn die het als glas op zich en aan tafel goed doet.
Omschrijving
Michaela Allram nam samen met haar man Erich in 1992 het wijnbedrijf van haar ouders in het Strassertal in Kamptal, de streek ten noordwesten van Wenen, over. Erich, een man van de wijngaard, kiest voor elk druivenras de beste stek. Hun 14 hectare wijngaard heeft verschillende 'Lagen' met elk hun specifieke ligging en bodem. De weissburgunder groeit op de mineraalrijke Hasel-helling en ontwikkelt zich daar goed wat leidt tot volle, krachtige wijnen met verfrissende zuren. De combinatie van zacht met kracht, vol en rond en tegelijkertijd die opwekkende zuren maken deze Weissburgunder tot een vriendelijke, sappige en heel verteerbare wijn die lekker is om zo te drinken maar ook uitstekend bij allerlei gerechten past.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
9120013106917
EAN code bottle
9120013103930
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Oostenrijk
Ligging wijngaard
De weissburgunder groeit in het hart van de Lage Hasel, in de Mittelhasel. Deze helling heeft een mineraalrijke bodem die vooral uit löss bestaat. De ligging op het zuiden zorgt ervoor dat de druiven goed rijpen en vol zoet sap raken met behoud van de verfijnde zuren en fruitige aroma's.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Niederosterreich
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Weingut Allram, Weissburgunder Papageno Kamptal
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk als aperitief en als begeleider bij salades, asperges, gebakken mosselen, gevogelte en lichte Oosterse gerechten.
Rijping
Korte lagering van 4 maanden op RVS.
Bodem type
Löss.
Druivensoort
pinot blanc
Jaar
2020