Weingut Allram, Blauer Zweigelt

Artikelnummer
7000014729
Soepel, vol en rond met aroma's van roodpaars zomerfruit als braam, bosbes en framboos. Naast het frisse fruit is er een lichte, lekkere aardse ondertoon - typisch zweigelt - die al dat fruit extra ruggengraat geeft. De afdronk is lang en zacht.
Omschrijving
Michaela Allram nam samen met haar man Erich in 1992 het wijnbedrijf van haar ouders over. De 14 hectaren wijngaard liggen in Kamptal, ten noordwesten van Wenen. Erich, een man van de wijngaard, heeft voor elke variëteit de beste plek uitgezocht. Allram beschikt over verschillende 'Lagen'in het Strassertal. De zweigelt groeit op de Sandgrube waar hij zich zo ontwikkelt dat het karakter van de druif ten volle tot uiting komt in de wijn. En die is uitgesproken fruitig met de voor zweigelt karakteristieke, licht-aardse ondertoon. De structuur is rond en soepel. De afdronk is lang en vief met naast donkere-fruittonen ook het verleidelijke van marsepein. Koel geserveerd komt de fruitige, frisse kant naar voren, een iets hogere temperatuur doet de wijn zwoeler overkomen.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
9120013106566
EAN code bottle
9120013103589
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Oostenrijk
Ligging wijngaard
De wijngaarden van Weingut Allram liggen in Kamptal, de streek ten noordwesten van Wenen. De 14 hectaren zijn verdeeld over verschillende 'Lagen' in het Strassertal. De zweigelt groeit op de Sandgrube. De bodem bestaat uit zand en löss. Het terroir leidt tot een frisse, fruitige, tamelijk lichte Zweigelt-stijl.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Niederosterreich
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Weingut Allram, Blauer Zweigelt
Wijn/Spijs combinatie
pasta's, lasagne groenten uit de wok vegetarische (oven)schotels kip wit vlees licht belegen kaassoorten
Druivensoort
blauer zweigelt
Jaar
2018