Vinea Crianza, Cigales

Artikelnummer
7000014749
Proef de moderne Spaanse stijl in deze crianza uit Cigales, de streek ten westen van Ribera del Duero. In de neus vallen de houttonen op. De zwoele, kruidige aroma's van kokos en vanille worden in de mond fris en sappig aangevuld met rijp rood fruit als kers en bes. De afdronk is soepel, romig en lang met een vleug karamel in de finale.
Omschrijving
Cigales, de streek ten westen van Ribera del Duero, stond voorheen bekend om zijn fruitige, frisse rosé. Barón de Ley, een wijnproducent uit de Rioja, was op zoek naar nieuwe wijngaarden en besloot in Cigales rode wijn te gaan maken. Al snel bleek dat de tinta del país uit Cigales ook heel geschikt was voor rode wijn. In 1997 richtte hij de Bodega Museum op en in 1999 kwam de eerste wijn op de markt. Museum's stijl is vol, fruitig en krachtig zoals goed tot uiting komt in de Vinea Crianza. In degeur vallen de tonen van het nieuwe eikenhout op. In de smaak versmelten die aroma's van vanille en kokos met kers en bes. De afdronk is romig met karamel in de finale. Een soepele, lekkere wijn in een moderne, fruitige Spaanse stijl.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8437010036040
Alcohol percentage
14%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Spanje
Ligging wijngaard
Cigales ligt grofweg aangegeven tussen Ribera del Duero en de grens met Portugal in. De wijngaarden van Museum bevinden zich in de Ribera del Pisuerga-zone en zijn op 700 à 800 meter hoogte aangeplant. De verschillen in temperatuur tussen dag en nacht zijn groot. Dat brengt risico's met zich mee, maar biedt ook mogelijkheden voor de verhoging van de kwaliteit. De warmte van overdag wordt vastgehouden in de grindachtige toplaag van de zand- en kalkrijke-kleibodem en tijdens de koele nachten weer afgegeven. Zo blijft de temperatuur uiteindelijk redelijk constant en verloopt het groeiproces gelijkmatig.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Castilië-Leon
Seal / afsluiting
Kurk
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Vinea Crianza, Cigales
Wijn/Spijs combinatie
Geroosterd rood en blank vlees Gebraden kalkoen Pasta met gehakt-tomatensaus, kaassaus Kaas
Druivensoort
tempranillo
Jaar
2016