Slurp! Chardonnay Magnum

Artikelnummer
7000014501
Een pure eerlijke wijn, gemaakt van niets anders dan rijpe, pure chardonnaydruiven. Veel fruit, maar zeker ook die zachte tonen waardoor de wijn wat meer kracht heeft, zacht is en toch fris wegslikt. Geen toeters en bellen, geen poeha, maar gewoon een sappige boerenwijn.
Omschrijving
In Bordeaux worden mooie complexe wijn met veel nuances gemaakt. Maar voor een lekkere, recht voor z'n raap boerenwijn is dit klimaat niet geschikt. Daarom produceert Ilja Gort in de zon doorstoofde Languedoc, SLURP! Een pure eerlijke wijn, gemaakt van niets anders dan rijpe, pure chardonnaydruiven. Veel fruit, maar zeker ook die zachte tonen waardoor de wijn wat meer kracht heeft, zacht is en toch een frisse afdronk heeft. Geen toeters en bellen, geen poeha, maar gewoon een sappige boerenwijn.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8720088830109
EAN code bottle
8720088830284
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Gelegen ten noorden van Béziers, op de heuvels die de rivierdalen Orb & Libron scheiden, geniet de wijngaard van een positieve ligging tegenover de Middellandse Zee. Met een hoogteverschil van 100 meter geniet de wijngaard van een afgezonderde ligging en een natuurlijke bescherming tegen de vorst. De wijngaard is samengesteld van percelen tussen 5000 à 8000 stokken per hectare waarmee ze tot de meest kwalitatieve wijngaarden behoren van het gebied. Om de hitte en daarmee het hoge alcoholgehalte te bestrijden, wordt de wijn verminderd in alcohol door onder andere irrigatie van de druivenstokken. Dit garandeert een reguliere en constante hoge kwaliteit, finesse en frisheid van de wijnen.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Bordeaux
Wijnhuis
Volume
1.5
Wijnkaart omschrijving
Slurp! Chardonnay Magnum
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk als aperitief, bij rijke salades en wit vlees.
Druivensoort
chardonnay
Jaar
2018
Druivensoort
Chardonnay 100.00 %