Selbach, Zelt. Sonnenuhr Riesling Spätlese Trocken

Artikelnummer
7000016509
Tintelfris en milddroog met minerale, wat zilte tonen, het fruitige van appel, ananas en citrus en speelse, vrolijke, florale aroma's. Dit is een terroirwijn. Een Riesling van een uitzonderlijke wijngaard. Niet alleen de complexiteit in aroma, maar ook de balans tussen zuur en zoet, de volheid en diepte van deze lichte (8,5% alc) wijn laten zijn klasse zien. Voor zo en bij verfijnde gerechten.
Omschrijving
Riesling is een druif met het vermogen om het terroir in de uiteindelijke wijn tot uiting te laten komen. Deze Zeltinger Sonnenuhr is een echte terroir-Riesling. In de neus vallen de minerale, vuursteenachtige, aardse tonen gelijk op. In de mond worden die mineralen aangevuld met het fruitige van appel, gekaramelliseerde ananas en citrus en met speelse bloesemaroma's. Het delicate rieslingzuur houdt de wijn fris, maar komt heel zacht over doordatde spätlese van laatgeoogste, suikerrijke druiven restzoet bevat. De fragiele, rijke en rijpe wijn is vol en tegelijkertijd vlinderlicht (8,5% alc) en volkomen in balans. Compleet, complex en elegant.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
10717215001438
EAN code bottle
0717215001431
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Duitsland
Ligging wijngaard
De familie Selbach-Oster bezit 17 hectaren wijngaard die verspreid liggen over zo'n 7 km op de lijn Zeltingen-Wehlen-Graach-Bernkastel. Zeltinger Sonnenuhr ligt dicht bij de Moezel en grenst aan Zeltingen. Sonnenuhr is een wijngaard met een bijzondere uitstekende, zuidelijke ligging, een mineralige leisteenbodem en een uniek microklimaat. Die elementen tesamen, en een goed wijngaard-beleid, leidt tot rijpe, rijke wijnen met mooie, evenwichtige zuren en een scala aan aroma's van floraliteit, fruitigheid en mineraliteit.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Mosel
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Selbach, Zelt. Sonnenuhr Riesling Spätlese Trocken
Wijn/Spijs combinatie
Aperitief, sushi, amuses Gerookte zalm, gerookte vis Salades met kip, rauwe ham, andere pittige vleeswaren Lichte, oosters gekruide gerechten Zuurkoolschotels met gevogelte of vis Gevogelte Kaas
Rijping
20 tot 30 jaar.
Bodem type
Handmatige oogst. De vergisting vindt plaats in RVS op 16 graden Celsius, op zijn lie. Daarna volgt filtering, koude stabilisatie en uiteindelijk botteling.
Druivensoort
riesling
Jaar
2018