Schloss Reinhartshausen, Riesling Feinherb

Artikelnummer
7000033484
In deze fonkelend gele wijn komt, kenmerkend voor veel Rieslings, de zogenaamde goût de pétrol voor.Het is een vriendelijke, milddroge wijn met fruitige en florale aroma's. Het frisse zoetje maakt de afdronk zacht. De ideale wijn bij Oosterscheldekreft.
Omschrijving
Deze milddroge Riesling uit de Rheingau is genoemd naar de Nederlandse Prinses Marianne. Zij was de dochter van Koning Willem I en kocht in 1852 Schloss Reinhartshausen, het domein waar deze wijn vandaan komt. De fonkelend gele wijn heeft een lichte goût de pétrol in de neus. De wijn smaakt fris, fruitig en floraal. Een klein zoetje zorgt voor de zachte afdronk. Ideale begeleider van Oosterscheldekreeft.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
4005055740600
EAN code bottle
4005055740594
Alcohol percentage
11.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Duitsland
Ligging wijngaard
De druiven voor deze Riesling Feinherb groeien in de wijngaarden die in de buurt van Schloss Reinhartshausen liggen in de plaats Erbach in Rheingau.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Rheingau
Seal / afsluiting
Stelcap
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Schloss Reinhartshausen, Riesling Feinherb
Wijn/Spijs combinatie
Uitgeroepen tot ideale begeleider van Oosterscheldekreeft. Ook lekker bij krab, gamba's van de grill met een (pikant) sausje, gebakken mosselen met groene kruiden, roerbakgroenten met enkele druppels sojasaus, kipo-teriyaki, aardbeien, salade van exotisch fruit, gegrilde ananas met verse geitenkaas
Druivensoort
riesling
Jaar
2021
Druivensoort
Riesling 100.00 %