Sanctus Merlot/Cabernet Sauvignon

Artikelnummer
7000014865
Diep donkerrood van kleur, bouquet en smaak geven impressies van rood fruit (zwarte bessen, bramen en kersen), vijgen en kruiden. De rijpe tannines van de cabernet sauvignon zorgen voor kracht terwijl de merlot tekent voor de zachte afronding.
Omschrijving
Merlot en cabernet sauvignon, twee druivensoorten die furore maakten in het beroemde Bordeauxgebied. Ze vormen een bijna even hecht koppel als peper en zout. In veel rode wijnen, zoals ook deze Sanctus, worden ze samen gebruikt. De merlot is gekend om zijn zachte, sappige wijnen met fruit waarin je pruimen, aardbeien en donker rood fruit kunt ontdekken. Soms ook impressies van chocola en tabak. De cabernet sauvignon is krachtiger, heeft een unieke geur en smaak (zoals o.a. zwarte bessen, cederhout, leer en tabak). Inmiddels hebben deze twee beroemde cepages ook elders vaste grond onder de voeten gekregen zoals in het zonnige Franse Zuiden, in de Languedoc streek. Deze Sanctus is een zorgvuldige assemblage die het beste van beide druivensoorten combineert met als herkomstbenaming Vin de Pays d'Oc omdat de cabernet sauvignon niet binnen de richtlijnen van de plaatselijke appellation controlee valt. In onze proefnotities lezen wij: Diep donkerrood van kleur, bouquet en smaak geven impressies van rood fruit (zwarten bessen, bramen en kersen), vijgen en kruiden. De rijpe tannines van de cabernet sauvignon zorgen voor kracht terwijl de merlot tekent voor de zachte afronding. De wijn is op dronk en toont zich van zijn beste kant wanneer hij geserveerd wordt tussen de 15 en 17C. en bij voorkeur binnen 3 tot 4 jaar na de oogst. Veel gerechten laten zich graag omlijsten door deze fraaie wijn zoals: rundvlees, kalfslever, lamsvlees, kle in wild, duif en wilde eend. Ook zeer geslaagd bij harde kazen zoals een belegen Goudse.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3181340362922
EAN code bottle
3181340362816
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
De merlot en cabernet sauvignon worden verbouwd op de betere hellingen in de Languedoc streek.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Frankrijk
Seal / afsluiting
Stelcap
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Sanctus Merlot/Cabernet Sauvignon
Wijn/Spijs combinatie
Rundvlees op alle mogelijke manieren bereid, kalfslever, lamsvlees, klein wild zoals haas (hazenrug), duif en wilde eend. Ook zeer geslaagd bij harde kazen zoals een belegen Goudse.
Druivensoort
cabernet sauvignon, merlot
Jaar
2019
Druivensoort
Merlot,Cabernet Sauvignon