Saint-Emilion Grand Cru

Artikelnummer
7000003176
Donkerrood, rijk bouquet van rijp fruit omlijst door mooi gedoseerde tonen van hout. De weelderige smaak sluit hier fraai op aan met een lange afdronk als slotakkoord. Sinds de oprichting door Desire Cordier in 1886, zet La Maison Cordier zich in voor het behoud van de waarden die hem dierbaar waren: collectieve kracht, gedurfde creativiteit en honger naar ontdekking. Waarden die Cordier vandaag de dag nog steeds inspireren met toewijding op elk niveau met steeds de consument in gedachten.
Omschrijving
Alleen de naam Saint-Emilion lijkt de smelten op de tong - warm, zacht en vol. Gedeeltelijk door de vollere grond en gedeeltelijk door de verhouding van de verbouwde druivensoorten zijn de wijnen van Saint-Emilion wat voller, zachter, fruitiger, wat minder wrang en gemakkelijker te drinken dan die van Medoc. Hier vindt men minder van de vrij norse cabernet-sauvignon en meer merlot en cabernet franc. De wijnen van Saint-Emilion zijn vaak een goede eerste stap om de werled van Bordeaux te leren waarderen. Sinds de oprichting door Désiré Cordier in 1886, zet La Maison Cordier zich in voor het behoud van de waarden die hem dierbaar zijn: collectieve kracht, gedrufde creativiteit en honger naar ontdekking. Waarden die Cordier tot op de dag van vandaag blijven inspireren. Het zijn de passie van deze ambachtelijke wijnmaker, de gedrevenheid en vastberadenheid van iedereen bij La Maison Cordier, die ze ieder jaar dichter bij hun uiteindelijke doel brengt: zorgen voor zowel de mens als onze planeet. Toewijding op elk niveau met steeds de consument in gedachten. Deze Grand Cru van het huis Cordier is een voorbeeld van hoe mooi een wijn van Saint-Emilion kan zijn en staat dan ook garant voor veel drinkplezier. Proefnotities: Donkerrood, rijk bouquet van rijp fruit omlijst door mooi gedoseerde tonen van hout. De weelderige smaak sluit hier fraai op aan met een lange afdronk als slotakkoord.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3148591901744
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
3148591900624
Alcohol percentage
14%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
SAINT-EMILION GRAND CRU
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Saint-Emilion Grand Cru
Wijn/Spijs combinatie
Mooie combinaties zijn te maken met rundvlees, op alle mogelijkheden bereid, zowel bijvoorbeeld geroosterd als gestoofd; hartige vleestaarten waarin bijvoorbeeld ook spek en/of orgaanvlees worden gebruikt. Ook inzetbaar bij wildgerechten van allerlei soorten klein en groot wild en wild gevogelte. Ook vrienden met harde, liefst belegen of oude kazen.
Druivensoort
cabernet franc, merlot
Jaar
2017
Druivensoort
Cabernet Franc,Merlot