Rouge Clair

Artikelnummer
7000039780
Rouge Clair is een combinatie van visionair denken en unieke smaakbeleving. De eerste slok zorgt voor een culinaire sensatie. De wijn heeft een gebalanceerde en harmonieuze textuur die een verfijnde smaak onthult. Frambozenaccenten vermengen zich met subtiele florale tonen, waardoor elke slok een nieuw verhaal vertelt. Deze unieke wijn is subtiel en licht, van nature verfrissend, en laat een onuitwisbare indruk achter bij iedereen die hem proeft. Rouge Clair wordt geproduceerd met 80% Grenache noir en 20% Syrah. Na het ontstelen en persen ondergaan de druiven een gecontroleerde gisting en worden ze gedurende 72 uur gekoeld, zonder tussenkomst, om de extractie van kleur te beperken en de aroma's te versterken. De alcoholische gisting wordt vervolgens voortgezet bij 20��C, gevolgd door een lichte sulfiettoevoeging na de malolactische gisting om de frisheid van het fruit te behouden.
Omschrijving
Michel Chapoutier is een van Frankrijk’s meest gerespecteerde wijnmakers. Zijn wijnen zijn een standaard geworden niet alleen voor Hermitage wijnen, maar voor de hele Rhône-vallei. Het magazine Wine & Spirits noemt hem een levende legende en ook wijngoeroe Robert Parker prees hem in The Wine Advocate de hemel in en waardeerde in de afgelopen jaren vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw met groot respect voor de natuur en het terroir koestert hij het familie motto “Fac et Spera” oftewel “Doe en Hoop”. Aandacht voor elk perceel, luisterend naar de wereld, het milieu en anticiperend op de behoefte van de aarde. De zorgvuldig gekozen wijnstokken vertonen een uitstekende balans, met een juiste kracht zonder overdrijving en worden geoogst in optimale gezondheid. Het mechanische oogsten wordt 's nachts uitgevoerd, waarbij de druiven iets onderrijp worden geplukt om de puurheid van het fruit en de frisheid te behouden.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3391180026513
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
3391180026506
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Vin De France Sans C
Seal / afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijn/Spijs combinatie
Dankzij zijn zachte tannines past deze verfijnde wijn perfect bij lichte gerechten en pittige smaken, zoals kip tandoori of klassiekers uit de Franse keuken, zoals paté en croute.
Druivensoort
grenache noir, syrah
Jaar
2023
Druivensoort
Grenache Noir,Syrah