Petit Baron Rosé

Artikelnummer
7000005312
Heerlijk druivig bouquet met een frisse vleug van citroen die zich voortzet in de levendige smaak. Voor het einde van de gisting wordt geen sulfiet aan de most toegevoegd. Petit Baron is geboren in de ongerepte streek van Buzet waar een kleine uil,afgebeeld op het etiket, als bewaker geldt van de wijngaarden. Zorg voor het milieu, wijngaarden en vinificatie staan hier hoog in het vaandel. De filosofie van Les Vignerons de Buzet sluit naadloos aan bij het gedachtegoed van Cordier waarmee men een samenwerking is aangegaan.
Omschrijving
Petit Baron is geboren in de ongerepte streek van Buzet waar een kleine beschermde uil afgebeeld op het etiket, als bewaker geldt van de wijngaarden. Zorg voor het milieu, de wijngaarden en vinificatie staan hoog in het vaandel. De filosofie van Les Vignerons de Buzet sluit naadloos aan bij het gedachtegoed van Cordier waarmee men een samenwerking is aangegaan. Sinds de oprichting door Désiré Cordier in 1886, zet La Maison Cordierzich in voor het behoud van de waarden die hem dierbaar waren: collectieve kracht, gedurfde creativiteit en een honger naar ontdekking. Waarden die Cordier vandaag de dag nog steeds inspireren. Het zijn de passie van deze ambachtelijke wijnmakers, de gedrevenheid en vastberadenheid van iedereen bij Les Vignerons de Buzet en La Maison Cordier, die ze elk jaar dichter bij hun uiteindelijke doel brengen: zorgenvoor zowel de mens als onze planeet. Toewijding opelk niveau met steeds de consument in gedachten. Petit Baron past dan ook precies in dit plaatje. De druiven worden 's nachts geplukt (koel druivensap) om de fruitigheid optimaal te behouden. Na een korte maceratie volgt een gistingvan 2 weken en rijpt de jonge wijn korte tijd op roestvrij stalen tanks waardoor aroma's optimaal bewaard blijven. Voor het einde van de gisting wordt geen sulfiet aan de most toegevoegd. Jong drinken is het parool. Heerlijk druivig bouquet met een frisse vleug van citroen dat zich voortzet in de levendige smaak.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3231235002829
EAN code bottle
3231230200992
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Buzet, op een terroir van de kiezelhoudende boulbènes, klei en kalk.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Bordeaux
Seal / afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Petit Baron Rosé
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk als apéritief en goede maatjes met salades, kip-, kalfs- en varkensvlees en… aardbeientaart.
Rijping
De druiven worden 's nachts geplukt om de fruitigheid optimaal te behouden. Na een korte maceratie volgt een gisting van 2 weken en rijpt de wijn korte tijd op roestvrij stalen tanks.
Bodem type
Terroir van de kiezelhoudende boulbènes, klei en kalk.
Druivensoort
cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot
Jaar
2019
Druivensoort
Merlot,Cabernet Franc,Cabernet Sauvignon