Hermitage "Chante Alouette" Bio

Artikelnummer
7000039825
Deze witte Hermitage overrompelt de zintuigen; Fonkelend, groengoud van kleur. De neus wordt onthaald op een complex aroma van kweepeer, walnoot, honing, gember, acacia en een hint van lindeboom. De zachte en elegante smaak sluit hierop aan met een afdronk die de mond slechts aarzelend verlaat. Michel Chapoutier is één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Bijzonder is ook het etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.
Omschrijving
Op enkele kilometers ten zuiden van de 45e breedtegraad dwingt de grijsgranieten Hermitage-rots de Rhône zijn loop te veranderen. Op de zuidflank ligt één van de oudste wijngaarden van Frankrijk die tevens de bakermat vormt van één van de beroemdste Rhônewijnen. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. De druiven komen van de drie verschillende terroirs die op de Hermitageheuvel voorkomen en worden met de hand geplukt. Na de persing wordt één derde gedeelte van de most vergist op eiken vaten en het andere deel in kuipen. Hierbij wordt de temperatuur constant op 18 - 20 graden om de complexe aroma's optimaal te kunnen laten ontwikkelen. Na 10 tot 12 maanden rijping, wordt de wijn gebotteld. Deze witten Hermitage overrompelt de zintuigen; Fonkelend groengoud van kleur. De neus wordt onthaald op een complex aroma van kweepeer, walnoot, honing, gember acacia en een hint van lindeboom. De zachte en elegante smaak sluit hierop aan met een afdronk die de mond slechts aarzelend verlaat.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
13391182021537
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
3391180005532
Alcohol percentage
14%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Op het zuiden liggende helling. De druiven komen van de drie verschillende terroirs die op de Hermitgageheuvel voorkomen en worden met de hand geplukt.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
COTES DU RHONE
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Hermitage "Chante Alouette"
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk bij vis in saus en wit vlees als de wijn nog jong is. Hoe ouder de wijn hoe beter hij bij sterke kaassoorten gedronken kan worden.
Rijping
50/60% in roestvrij stalen tanks. Overige 50/40% wordt gerijpt in demi-muids waarvan 10% nieuw en 90% gebruikt hout van maximaal 1 tot 3 oogstjaren.
Bodem type
De druiven komen van 3 verschillende wijngaarden met een verschillend terroir.
Druivensoort
marsanne,
Jaar
2020
Druivensoort
Marsanne,