Hermanos Lurton Verdejo

Artikelnummer
7000032234
Helder en bleekgeel van kleur, een intens bouquet van vers gemaaid hooi en fruit. In de mond rond en zacht met impressies van wit fruit, venkel en gedroogd fruit als gevolg van de rijping op zijn lie. Rueda is in opkomst gekomen door Emile Peynaud, de beroemde wijnprofessor uit Bordeaux. Hij onderzocht de omstandigheden van Rueda en adviseerde om de lokale druif verdejo meer te gebruiken. Deze druif is perfect aangepast aan de bodem en het microklimaat van deze streek.
Omschrijving
Rueda is de zuidelijkste DO van het oude Castilla en ligt in het Centraal Plateau op 600 tot 780 meter hoogte. Rueda is in opkomst gekomen door Emile Peynaud, de beroemde wijnprofessor uit Bordeaux. Hij onderzocht de omstandigheden van Rueda en adviseerde om de lokale druif verdejo meer te gebruiken. Deze druif is perfect aangepast aan de bodem en het microklimaat van deze streek. Hij geeft met de juiste vinificatiemethode een heerlijke, fruitige wijn met een goede zuurgraad. Francois Lurton beschikt over 12 hectare wijngaard die met verdejo gestoffeerd is. De aanplant gebeurde tussen 2005 en 2008 en is dus nog vrij jong. Daarom wordt bij een klein aantal gecontracteerde wijnboeren druiven bijgekocht om de hoge kwaliteitstandaard van Francois Lurton in ere te houden. Proefnotities: Helder en bleekgeel van kleur, een intens bouquet van vers gemaaid hooi en fruit. In de mond rond en zacht met impressies van wit fruit, venkel en gedroogd fruit als gevolg van de rijping op zijn lie.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
23480049966603
EAN code bottle
3480048339145
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Spanje
Ligging wijngaard
Op een plateau van 600 à 700 meter hoogte bij Villafranca de Duero. De Duero rivier is vlakbij en heeft een egaliserend effect op de warmte variaties die groot zijn in dit gebied.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Castilië-Leon
Seal / afsluiting
Stelcap
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Hermanos Lurton Verdejo
Wijn/Spijs combinatie
Mooi als apéritief of bij desserts zoals appeltaart en fruitsalades.
Bodem type
Grindhoudend zand en klei.
Druivensoort
verdejo
Jaar
2021
Druivensoort
Verdejo 100.00 %