Henry Fessy Saint-Véran

Artikelnummer
7000017137
Licht geel van kleur en een bouquet van amandel, vanille, kamperfoelie en abrikozen dat zich voortzet in de smaak. Jong drinken is het parool maar, mits goed bewaard, behoudt de wijn nog zeker 2 tot 3 jaar na de oogst zijn fraaie karakter. In hun werkwijze huldigen beide broers de traditionele benadering en de filosofie is dat de natuur het werk moet doen. Er wordt alleen ingegrepen als dat nodig of nuttig is. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen in de wijngaard staat voorop.
Omschrijving
De slingerende wegen in het uiterste zuiden van deMâconnais voeren van Pouilly-Fuissé naar Saint-Véran en omgekeerd, plus dat ze ook nog gaan door delen van de noordelijke Beaujolais. Het gebied Saint-Véran heeft namelijk de vorm van enkele grillig gevormde, los van elkaar liggende puzzelstukken die door andere appellations worden omsloten. De witte wijn die er zijn origine heeft, werd vroeger verkocht als Beaujolais Blanc of Mâcon-Villages. Dit veranderde nadat de eigen herkomstbenaming in 1971 werd gecreëerd. Tegen deze achtergrond wekt het geen bevreemding dat Henry Fessy ook hier zijn wijnen maakt. Henry Fessy begon in 1888 als négociant in St. Jean d'Ardières, aan de voet van de Mont Brouilly. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer. Bij de 100e verjaardag van het familiebedrijf besloten de broers Henry en Serge Fessy hun weelderige snor tot onderdeel van het logo en etiket te maken. In hun werkwijze huldigen beide broers de traditionele benadering en de filosofie is dat de natuur het werk moet doen; er wordt alleen ingegrepen als dat nodig of nuttig is. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen in de wijngaard staat voorop. Onze proefnotities vermelden: Licht geel van kleur en een bouquet van amandel, vanille, kamperfoelie en abrikozen dat zich voortzet in de smaak. Jong drinken is het parool maar, mits goed bewaard, behoudt de wijn nog zeker 2 tot 3 jaar na de oogst zijn fraaie karakter.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3433226004281
EAN code bottle
3433221004286
Alcohol percentage
13.5%
Land
Frankrijk
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Bourgogne
Seal / afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Henry Fessy, Saint-Véran
Wijn/Spijs combinatie
Aperitief. Schaal- en schelpdieren. Vis. Vlees: kalfs- en varkensvlees. Gevogelte: kip, kalkoen, parelhoen en tamme eend. Kaas: romige witschimmelkazen, bijvoorbeeld brie of zoals in de streek zelf geitenkaas.
Druivensoort
chardonnay,
Jaar
2019
Druivensoort
Chardonnay,