Henry Fessy Pinot Noir

Artikelnummer
7000031473
De pinot noir 2020 van Henry Fessy is intens van kleur, rood met een paarse rand in het glas. De geur is delicaat, fruitig en subtiel met tonen vankersen, frambozen en violen. De wijn streelt de tong met de smaak van rode fruit. Bij de aanzet in de mond zeer gebalanceerd, fris en soepel - een wijn die een wijnliefhebber zal overtuigen van zijn kracht. Tonen van kers en framboos aanwezig, met een hint van kruiden in de afdronk. Een heel aangename wijn met een mooie, lange afdronk.
Omschrijving
Pinot Noir is een blauwe druifsoort die afkomstig is uit de Bourgogne. Het is een delicaat druivenras met trossen die klein en compact zijn. Pinot Noir produceert kleine hoeveelheden wijn, maar is een druif van bijzondere kwaliteit. Henry Fessy bevindt zich in het zuiden van Beaujolais, in de regio Pierres Dorées, bekend voor zijn mooie Gamay. Enkele jaren geleden, besloot Henry Fessy om de Pinot Noir aan te planten in dit gebied waar een kalksteen bodem rijk in ijzeroxide en een gematigd landklimaat resulteren in een elegante, gebalanceerde en fruitige wijn. De herinvoering van de uil bij de wijngaarden werd gerealiseerd om plaagdieren die de wijnstok aantasten op een milieuvriendelijke manier te bestrijden.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3433221003470
EAN code bottle
3433221002367
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
In het hartje van de Beaujolais. Pierres Dorées.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Frankrijk
Seal / afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Tonen van kers en framboos aanwezig, met een hint van kruiden in de afdronk. Een heel aangename wijn met een mooie, lange afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Lekker bij gegrild vlees, gerijpte kazen en rood fruit.
Druivensoort
gamay, pinot noir
Jaar
2021
Druivensoort
Pinot Noir 85.00 %,Gamay 15.00 %