G.D. Vajra Langhe DOC Riesling Petracine Bio

Artikelnummer
7000014793
Aldo Vaira was sinds zijn studie gefascineerd door de riesling druif. Hij begon zich eind jaren 70 erin te verdiepen en hun eerste riesling wijngaard was een feit. Na handmatige oogst begin september, lichte persing en korte stabilisatie volgt de vinificatie die 15 tot 20 dagen duurt. Rijping in RVS. De wijn is lichtgeel van kleur met florale aroma's en impressies van appel, perzik en citrus. De smaak heeft structuur, frisse tonen en lengte. Een klasse wijn.
Omschrijving
Het wijnbedrijf G.D. Vajra werd in 1972 door Aldo Vaira gesticht. De initialen G.D. verwijzen naar Giuseppe Domenico, de grootvader van wie hij de wijngaarden in Vergne, de hoogst gelegen gemeente van Barolo, erfde. Met zijn vrouw Milena bouwde hij het bedrijf op met het doel wijn te produceren onder eigen label. De wijnen worden uitsluitend van eigen druiven vervaardigd. In de loop van de jaren zijn dochter Francesca en zonen Giuseppe en Isidoro ook in het bedrijf gekomen. Het is een bijzonder familiebedrijf dat door veel innovatie en samenwerking met de universiteit van Turijn een reputatie heeft opgebouwd waarmee zij tot de top van Barolo behoren. Ooit startte Aldo Vaira met de familiewijngaard. Nu is het eigendom uitgegroeid tot meer dan 40 hectaren. Eind jaren 70 begon Aldo Vaira zich in de Riesling druif te verdiepen en de eerste aanplant werd een feit. Zo ontstond Riesling Petracine. De naam ervan verwijst naar wortels en stenen die deze varieteit karakteristiek maken. Vaira werd zo de pionier met Riesling in het gebied dat tot dan toe zijn faam ontleende aan Barolo's. Inmiddels zijn anderen hem gevolgd. Hun eerste Riesling wijngaard is in Fossati, de tweede ligt in Bertone. De handmatige oogst is de eerste helft van september en vindt plaats in verschillende fases. Lichte persing en korte stabilisatie gevolgd door vinificatie die 15 tot 20 dagen duurt. De wijn rijpt in RVS en wordt na 6 maanden gebotteld. De wijn is lichtgeel met florale aroma's en impressies van appel, perzik en citrus. Een klasse wijn.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8026720115260
EAN code bottle
8026720115222
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Italië
Ligging wijngaard
De Fossati wijngaard gelegen in het hoogste gedeelte van de gemeente Barolo en een lager gelegen wijngaard op het noordoosten in de Bertone regio in de gemeente Sinio.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Piemonte
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
G.D. Vajra Langhe DOC Riesling Petracine
Wijn/Spijs combinatie
Mooi bij gevogelte, visgerechten en bij gerechten uit de Aziatische keuken.
Rijping
Op RVS tanks.
Bodem type
De eerste wijngaard, Fossati, gelegen op het hoogste deel van de gemeente Barolo, heeft een unieke grind-zand samenstelling. De tweede wijngaard, te vinden in de bekende regio Bertone (in de Comune van Sinio), staat bekend om haar kalkhoudende bodem.
Druivensoort
riesling
Jaar
2019
Druivensoort
Riesling 100.00 %