G.D. Vajra Barbera d'Alba DOC Bio

Artikelnummer
7000017478
De Barbera d'Alba van Vajra heeft zijn oorsprong in zeer verschillende terroirs. Hierdoor zijn zij in staat om deze Barbera te maken die een zekere complexiteit bezit. De handmatige oogst vindt plaats in de tweede helft van september. De vinificatie duurt 15 tot 20 dagen. Hierna volgt de malolactische gisting. De rijping gebeurt in eiken vaten en roestvrijstalen vaten voor ongeveer 12 maanden. De wijn heeft florale en fruitige tonen maar ook tonen van tabak en kruiden. In de smaak tonen van zwart fruit.De wijn heeft een goede vulling en lengte.
Omschrijving
Het wijnbedrijf G.D. Vajra werd in 1972 door Aldo Vaira gesticht. Van zijn grootvader erfde hij wijngaarden in de hoogstgelegen gemeente van Barolo, Vergne. Met zijn vrouw Milena bouwde hij het bedrijf op, met het doel wijn te produceren onder eigen label. De wijnen worden uitsluitend van eigen druiven vervaardigd. In de loop van de jaren zijn dochter Francesca en de zonen Giuseppe en Isidoro ook in het bedrijf actief geworden. Het is een bijzonder familiebedrijf dat door veel innovatie en samenwerking met de universiteit van Turijn een reputatie heeft opgebouwd waarmee zij tot de top van de Barolo behoren. Waar Aldo Vaira ooit startte met de familie wijngaard, is het eigendom van het bedrijf in de loop der jaren uitgegroeid tot meer dan 40 ha. Gelukkig heeft het gamma van Vajra zich niet verengd tot Nebbiolo alleen; door hun Barbera wijngaarden te koesteren, kunnen zij hieruit een aantrekkelijke Barbera d'Alba maken. De barbera druiven uit de Bricco Bertone wijngaard geven wijnen met veel kracht en donker fruit. De tweede helft van september vindt hier de handmatige oogst plaats. De vinificatie duurt 15 tot 20 dagen waarna malolactische gisting volgt. De rijping gebeurt in eigen vaten en roestvrijstalen vaten voor ongeveer 12 maanden. De wijn heeft florale en fruitige tonen maar ook tonen van tabak en kruiden. In de smaak komt zwart fruit naar voren. De wijn heeft een goede vulling en lengte.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8026720113266
EAN code bottle
8026720113228
Alcohol percentage
14%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Italië
Ligging wijngaard
De Fossat, San Pietro, Passau en Fontani wijngaarden liggen in de gemeente Barolo. De Piedicucche wijngaard ligt in de gemeente Novello en de Bricco Bertone wijngaard ligt in de gemeente Sinio.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Piemonte
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
G.D. Vajra Barbera d'Alba DOC
Wijn/Spijs combinatie
Bij rood vlees en wild zwijn.
Rijping
12 maanden op RVS en eikenhout vaten.
Bodem type
Kalkhoudende grond van reeds miljoenen jaren oud.
Druivensoort
barbera
Jaar
2019
Druivensoort
Barbera 100.00 %