Freemark Abbey Cabernet Sauvignon

Artikelnummer
7000016389
Diep donker rood, in geur en smaak een expressie van donker fruit, zoals bramen, zwarte bessen, bosbessen en donkere kersen omlijst door zachte houttonen. Stevig en tegelijkertijd weelderig met een grote complexiteit en structuur. Een grote wijn! Freemark Abbey is een van de meest gerespecteerde wijnhuizen in Napa Valley waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1886 en nu deel uitmaakt van de Jackson Family.
Omschrijving
In 1974 kocht Jess Jackson 32 ha land in Lakeport,Californië en beplantte die met druiven. Dit was het begin van wat uitgroeide tot het iconische wijnbedrijf Kendall-Jackson dat na Jess' dood in 2011 met evenveel passie wordt geleid door zijn kinderen en overige familie; de Jackson Family. Verantwoordelijkheid nemen voor mens en milieu staat hoog in hun vaandel. Uitbreiding volgde met o.a. Freemark Abbey, een van de meest gerespecteerde wijnhuizen in Napa Valley waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1886. De aanpak is hier niet gericht op trendy maar juist op het maken van elegante, klassiek gestructureerde en verfijnde wijnen. De druiven zijn afkomstig van verschillende wijngaarden, elk met een verschillende ligging en een terroir die bestaat uit o.a. leem, klei en vulkanische grond. De mist van de Pacific zorgt voor koele ochtenden en als de nevel 's middags is opgelost koesteren de druiven zich in de warme middagzon, een ideale langzame rijpingsperiode. De alcoholische gisting vond plaats op roestvrij staal en na de malolactische gisting kreeg de jonge wijn een rijping van bijna 28 (!) maanden op Frans en Amerikaans eiken (waarvan 30% nieuw). Diep donker rood, in geur en smaak een expressie van donker fruit, zoals bramen, zwarte bessen, bosbessen en donkere kersen omlijst door zachte houttonen. Stevig en tegelijkertijd weelderig met een grote complexiteit en structuur. Een grote wijn!
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
20015917026962
Alcohol percentage
14.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
VS
Ligging wijngaard
Stage Coach - Atlas Peak, Herrick II - Yountville,Bosché - Rutherford, Kellog West - Knights Valley,Sycamore - Rutherford, Oakville Reach - Oakville, Pecota - Calsitoga, Yverdon - Spring Mountain.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
California - North C
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Freemark Abbey Cabernet Sauvignon
Wijn/Spijs combinatie
Een echte maaltijdwijn; heerlijke combinaties zijnmogelijk met: Vleesgerechten: rundvlees, kalfslever, lamsvlees in allerlei vormen, waaronder lamsbout en lamsrug. Wild: klein wild als bijvoorbeeld haas (hazenrug), duif, wilde eend. Kaas: harde kazen, in het bijzonder een belegen Goudse.
Druivensoort
cabernet franc, cabernet sauvignon, malbec, merlot, petit verdot
Jaar
2013