Follador Ruiol Castei Valdobbiadene Prosecco Superiore Millesimato Extra

Artikelnummer
7000017301
De Extra Dry is één van de 4 Prosecco's Superiore die Follador vervaardigt. Er wordt een lage opbrengst per ha nagestreefd, zodat een mooie geconcentreerde Prosecco kan worden gemaakt. Deze fijne Prosecco heeft subtiele aanhoudende belletje en een geur van peer, appel, citrus, perzik en een hint van blauweregen. De smaak is vol met een goede lengte.
Omschrijving
Sinds 1769 houdt de familie Follador zich bezig met wijn. In 1970 ging Gianfranco Follador zich richten op de productie van mousserende wijnen in het productiegebied Valdobbiadene. Hij was hiermee één van de eersten. Van jongs af aan heeft Gianfranco zijn kinderen de passie voor wijn en Prosecco meegegeven. Zodoende zijn de zoon en de 3 dochters nu allen actief in het bedrijf, samen met hun ouders. De consumptie van de mousserende wijnen die al snel Prosecco werden genoemd naar de naam van druif waarvan hij werd gemaakt, nam een enorme vlucht. In 2009 kreeg de Conegliano-Valdobbiadene regio (het beste gebied voor Prosecco) de DOCG status. Dit was een beloning voor de wijnbouwers voor hun jarenlange toewijding aan kwaliteit. Tevens mag hier de aanduiding 'Superiore' aan de naam Prosecco worden toegevoegd. Deze Prosecco Superiore Extra Dry is de klassieke stijl in dit gebied. Hij heeft wat meer restsuiker dan de Brut, die hoofdzakelijk wordt geëxporteerd. Na de oogst ondergaan de goed gerijpte druiven de koude maceratie gedurende 12-18 uur. Vervolgens de eerste gisting in open vaten en daarna de tweede gisting in autoclaaf (gesloten druktank) die bij een temperatuur van 16-18 graden ongeveer 120 dagen duurt. Dit wordt de Charmat methode genoemd. Deze fijne Prosecco heeft subtiele aanhoudende belletjes en een geur peer, appel, citrus en perzik en een hint van blauwe regen. De smaak is vol met een goede lengte.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8033237680266
EAN code bottle
8033237680204
Alcohol percentage
11.5%
Land
Italië
Ligging wijngaard
De druiven voor deze cuvee komen van de familiewijngaarden in het gebied 'Torri di Credazzo'. Deze wijngaarden zijn de oudste van het Valdobbiadene gebied en liggen op een hoogte van 280 meter boven zeeniveau. Deze Follador wijngaarden hebben een bijzonder bevoorrechte positie binnen de gecontroleerde Prosecco DOCG. Het terroir in deze wijngaard geeft de wijn een perfecte combinatie van zuren, fruit en minerale tonen.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Veneto
Seal / afsluiting
Champagne Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Follador Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG
Wijn/Spijs combinatie
Perfecte begeleider van vis en gerechten met schelpdieren.
Rijping
120 dagen volgens lange charmat methode.
Druivensoort
glera,
Jaar
2020
Druivensoort
Glera,