Finca Museum Las Musas Rosado

Artikelnummer
7000016966
Zeer lichtroze van kleur. Subtiel maar toch intens, elegant met in de neus tonen van potpourri, witte bloemen en steenfruitaroma's, evenals die van de rijping op de Lie (brioche en romig). Mooie intense smaak met een lange complexe afdronk met mooie frisse zuren.
Omschrijving
Cigales, de streek ten westen van Ribera del Duero, stond vroeger bekend vanwege zijn fruitige rosé’s gemaakt van de tinta del país aangevuld met witte druivensoorten. Barón de Ley, een Rioja producent, was op zoek naar nieuwe wijngaarden en besloot in Cigales van de tinta del país rode kwaliteitswijn te maken. Dat bleek te kunnen. Hij richtte in 1997 Bodega Museum op en bracht in 1999 zijn eerste wijn op de markt. De stijl is modern Spaans. Dit houdt in dat het frisse van rijp rood fruit met de zwoele tonen van lagering op hout worden gecombineerd. Las Canteras is een wijngaard van 2 hectare geplant in 1937. In navolging van de toenmalige traditie bestaat deze wijngaard uit verschillende witte en rode druivensoorten die op hetzelfde perceel zijn aangeplant, voornamelijk garnacha, tempranillo, albillo mayor en verdejo. De wijngaard ligt op 768 meter boven de zeespiegel op een helling op het zuidoosten. De zeer arme bodem bestaat uit organisch materiaal, grind, sedimentair gesteente, zand en slib dat zeer goed waterdoorlatend is en zodoende geen capaciteit om water vast te houden. Daarbij is de opbrengst per hectare zeer laag; 4.250 kg per hectare) wat te gunste komt aan de kwaliteit van de wijn. Alle druivensoorten worden tegelijkertijd handmatig geoogst en in kratten van 250 kilo naar de sorteertafel vervoerd. Deze wijn heeft tot doel de identiteit en complexiteit van de wijngaard te laten zien door middel van door fermentatie verkregen aroma's. Om dit te bereiken, ondergaat de wijn, nadat de druiven voorzichtig zijn geperst koel vergist om de bloemen aroma’s te behouden. Vervolgens rijpt de wijn drie maanden op zijn Lie in fouders van Frans eiken. Zeer lichtroze van kleur. Subtiel maar toch intens, elegant met in de neus tonen van potpourri, witte bloemen en steenfruitaroma's, evenals die van de rijping op de Lie (brioche en romig). Mooie intense smaak met een lange complexe afdronk met mooie frisse zuren.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8437010036170
EAN code bottle
8437010036262
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Spanje
Ligging wijngaard
Cigales
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Castilië-Leon
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Zeer lichtroze van kleur. Subtiel maar toch intens, elegant met in de neus tonen van potpourri, witte bloemen en steenfruitaroma's, evenals die van de rijping op de Lie (brioche en romig). Mooie intense smaak met een lange complexe afdronk met mooie frisse zuren.
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk bij salades, pasta gerechten en geroosterde vis en vlees.
Druivensoort
Garnacha, Grapes, tempranillo, verdejo
Jaar
2020
Druivensoort
Garnacha 55.00 %,Tempranillo 20.00 %,Verdejo 10.00 %,Grapes 15.00 %