Dowie Doole Moxie Sparkling Shiraz

Artikelnummer
7000016382
Rood mousserend! Blauw en zwart fruit zetten de toon in de rijke, donkere smaak die aangevuld is met kruidige impressies. Rijk zonder weeïg te zijn. Een hemelse synthese van de licht zoete smaak en knisperende frisheid waarbij de levendigezuren en tannines de half zoete smaak neutraliseren. Moxie (vertaald: lef, durf, moed), een betere naam is er niet, want wie durft het aanom een mousserende rode wijn te maken van de machtige shiraz druif? Een wijn voor wie het avontuur niet schuwt en 'moxie' heeft.
Omschrijving
Dowie Doole klinkt als een grappig bedoelde naam. Hij is echter ontstaan door de samenvoeging van deachternamen van Drew Dowie en Norm Doole die de oprichters waren van de winery in 1996. Hoofd wijnmaker Chris Thomas beschikt over een grote ervaring (o.a. opgedaan in de Bourgogne) en heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept w.o. de Trophy for Best Mc Laren Vale Icon Red Wine. Kwaliteit in alle productiestadia is zijn belangrijkste uitgangspunt. Voordeel is dat men indit relatief jonge wijnland niet gehinderd wordt door eeuwenoude conventies wat kan leiden tot heerlijke verrassingen, zoals hier met de Moxie (vertaald: lef, durf, moed). Een betere naam is erniet, want wie durft het aan om een mousserende rode wijn te maken van de machtige shiraz druif? Chris Thomas wél, en wát een wijn heeft hij gemaakt! Een deel van de blend is van de oogst 1996, wat de donkere kleur verklaard. De wijn, koud geserveerd, is betoverend lekker en breed inzetbaar voor wie het avontuur niet schuwt en 'moxie' heeft! Deze spraakmakende nieuweling is geheel op dronk en Chris Thomas verwacht dat de houdbaarheid zo'n 8 tot 10 jaar zal zijn. Onze verwachting is echter dat de liefhebbers voor die tijd de wijn al genoten hebben. Rood mousserend! Blauw en zwart fruit zetten de toon in de rijke, donkere smaak die aangevuld is met kruidige impressies. Rijk zonder weeïg te zijn. Een hemelsesynthese van de licht zoete smaak en knisperende frisheid.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
29342655001120
EAN code bottle
9342655001126
Alcohol percentage
14%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Australië
Ligging wijngaard
California Road vineyard, Tatachilla
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
South Australia
Seal / afsluiting
Champagne Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Dowie Doole, Moxie Sparkling Shiraz
Wijn/Spijs combinatie
Verrassend als apéritief en avontuurlijk inzetbaarbij gevogelte, gerechten van varkensvlees, kruidigrundvlees, cheddar kaas en bij niet te zoete nagerechten zoals cake.
Druivensoort
Grapes, shiraz
Druivensoort
Shiraz 89.00 %,Grapes 11.00 %