Dowie Doole Grenache Tempranillo

Artikelnummer
7000016531
Rood met paarse weerschijn. Een levendig bouquet van sappige frambozen, aardbeien en gedroogde kruiden. Kersen en anijszaad voegen zich bij in depittige smaak die mede door zijn tanninestructuur niet te zwaar en daardoor breed inzetbaar is. Dat de tempranillo druif ook buiten Spanje goed kan aarden en een gelukkig huwelijk kan aangaan met degrenache wordt hier aangetoond. Hoofd wijnmaker Chris Thomas sleepte grote prijzen in de wacht w.o. de Trophy for Best Mc Laren Vale Icon Red Wine.
Omschrijving
Dowie Doole klinkt als een grappig bedoelde naam. Hij is echter ontstaan door de samenvoeging van deachternamen van Drew Dowie en Norm Doole die de oprichters waren van de winery in 1996. Mc Laren Vale, op zo'n 45 minuten van Adelaide, is een klein plaatsje in Zuid-Australië met nog geen 4000inwoners maar dat bekend staat om het produceren van rode wijnen van wereldklasse. Hier bezit DowieDoole 45 hectare wijngaarden op de meest uitgelezen plekjes. Hoofd wijnmaker Chris Thomas beschikt over een grote ervaring (o.a. opgedaan inde Bourgogne) en heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept w.o. de Trophy for Best Mc Laren Vale Icon Red Wine. Kwaliteit in alle productiestadia is zijn belangrijkste uitgangspunt. Dat de tempranillo druif ook buiten Spanje goed kan aarden en zelfs een gelukkig huwelijk kan aangaan met de grenache wordt hier aangetoond. Na een separate fermentatie wordt afhankelijk van het oogstjaar bepaald welk aandeelde beide druivensoorten in de uiteindelijke blend krijgen. Na de assemblage rijpt de wijn nog 12 maanden op 3 tot 5 jaar oud frans eiken. Rood met paarse weerschijn. Een levendig bouquet van sappige frambozen, aardbeien en gedroogde kruiden.Kersen en anijszaad voegen zich bij in de pittige smaak die mede door zijn tanninestructuur niet te zwaar en daardoor breed inzetbaar is. Kan uitstekend jong gedronken worden en blijft, mits goed bewaard, houdbaar tot zo'n 5 jaar na de oogst.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
19342655001437
EAN code bottle
9342655001430
Alcohol percentage
14%
Land
Australië
Ligging wijngaard
Dowie Doole Estate vineyard in de buitenwijk Tatachilla Elliot Rd vineyard, in het dorpje Mc Laren Flat
Verpakkingshoeveelheid
12
Regio
McLaren vale
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Dowie Doole, G&T Grenache Tempranillo
Wijn/Spijs combinatie
Dikke vrienden met paella, kruidige rundvleesschotels, vlees van grill of barbecue, lams- en varkensvlees en harde belegen kazen.
Druivensoort
grenache noir, tempranillo
Jaar
2018
Druivensoort
Grenache Noir,Tempranillo