Dowie Doole, Estate Sauvignon Blanc

Artikelnummer
7000016376
Bleekgeel met levendige groene tint. Een uitbundigbouquet van limoen en passievruchten springt uit het glas, subtiel ondersteund door tonen van kruisbessen, vers gemaaid gras en een vleugje gember. Het citrusfruit domineert ook de smaak waarbij de mineraliteit en pittige zuurgraad zorgen voor een geweldig mondgevoel. Drew Dowie enNorm Doole waren de oprichters van de winery in McLaren Vale, op zo'n 45 minuten van Adelaide (Zuid-Australië) en waar hoofd wijnmaker Chris Thomas grote prijzen in de wacht heeft gesleept.
Omschrijving
Dowie Doole klinkt als een grappig bedoelde naam. Hij is echter ontstaan door de samenvoeging van deachternamen van Drew Dowie en Norm Doole die de oprichters waren van de winery in 1996. Mc Laren Vale, op zo'n 45 minuten van Adelaide, is een klein plaatsje in Zuid-Australië met nog geen 4000inwoners maar dat bekend staat om het produceren van wijnen van uitmuntende kwaliteit. Hier bezit Dowie Doole 45 hectare wijngaarden op de meest uitgelezen plekjes. Hoofd wijnmaker Chris Thomas beschikt over een grote ervaring (o.a. opgedaan inde Bourgogne) en heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept. Kwaliteit in alle productiestadiais zijn belangrijkste uitgangspunt. In de AdelaideHills regio heerst een koeler microklimaat waarin de sauvignon blanc prima gedijt en waar hij zijn expressieve karakter uitstekend kan ontwikkelen. De most ondergaat een op lage temperatuur gecontroleerde fermentatie waarbij twee verschillende gistrassen worden ingezet om de complexiteit van bouquet en smaak optimaal tot uiting te laten komen. Proefnotities: Bleekgeel met levendige groene tint. Een uitbundig bouquet van limoen en passievruchten springt uit het glas,subtiel ondersteund door tonen van kruisbessen, vers gemaaid gras en een vleugje gember. Het citrusfruit domineert ook de smaak waarbij de mineraliteit en pittige zuurgraad zorgen voor een geweldig mondgevoel. Jong drinken is het parool.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
19342655000218
EAN code bottle
9322162111150
Alcohol percentage
12.5%
Land
Australië
Ligging wijngaard
Adelaide Hills The Range vineyard, Kuitpo
Verpakkingshoeveelheid
12
Regio
South Australia
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Dowie Doole, Estate Sauvignon Blanc
Wijn/Spijs combinatie
Opwekkend als aperitief en een plezierige tafelpartner voor charcuterie (o.a. ham, worst), salades, schaal- en schelpdieren, visgerechten, pasta en geitenkaas.
Druivensoort
sauvignon blanc,
Jaar
2018
Druivensoort
Sauvignon Blanc,