Dowie Doole, Estate Cabernet Sauvignon

Artikelnummer
7000016457
Rood met paarse reflexen, karakteristieke cabernet-neus van blauw en zwart fruit, kruidnagel, nootmuskaat en kaneel die in de smaak wordt aangevuld met een vleugje chocolade. Elegante tannines zorgen voor het rijpingspotentieel. Twee verschillende wijngaarden, elk met een unieke terroir, leverden de druiven waarbij de koelere hellingen van de Tintookie wijngaard zorgen voor elegantie en een fijne structuur in de wijn.
Omschrijving
Dowie Doole klinkt als een grappig bedoelde naam. Hij is echter ontstaan door de samenvoeging van deachternamen van Drew Dowie en Norm Doole die de oprichters waren van de winery in 1996. Mc Laren Vale, op zo'n 45 minuten van Adelaide, is een klein plaatsje in Zuid-Australië met nog geen 4000inwoners maar dat bekend staat om het produceren van rode wijnen van wereldklasse. Hier bezit DowieDoole 45 hectare wijngaarden op de meest uitgelezen plekjes. Hoofd wijnmaker Chris Thomas beschikt over een grote ervaring (o.a. opgedaan inde Bourgogne) en heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept w.o. de Trophy for Best Mc Laren Vale Icon Red Wine. Kwaliteit in alle productiestadia is zijn belangrijkste uitgangspunt. Bij deze Cabernet Sauvignon is een schitterende synergie bereikt door het gebruik vandruiven van twee verschillende wijngaarden, elk met een unieke terroir, waarbij de koelere hellingen van de Tintookie wijngaard zorgen voor elegantie en een fijne structuur in de wijn terwijl bij de oogst van de Cali Road wijngaard, die dichter bij de oceaan ligt, het accent ligt opintens fruit. Na een klassieke fermentatie rijpte de wijn 18 maanden op Frans eiken. Proefnotities: Rood met paarse reflexen, karakteristieke cabernet-neus van blauw en zwart fruit, kruidnagel, nootmuskaat en kaneel die in de smaak wordt aangevuld met een vleugje chocolade. De elegante tannines zorgen voor het rijpingspotentieel.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
19342655000263
EAN code bottle
9342655000259
Alcohol percentage
14.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Australië
Ligging wijngaard
Cali Road Vineyard in de buitenwijk Tatachilla Tintookie Vineyards in de buitenwijk Blewitt Springs
Verpakkingshoeveelheid
12
Regio
South Australia
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Dowie Doole, Estate Cabernet Sauvignon
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk te combineren met rundvlees, lamsvlees (lamsbout en lamsrug), wild (haas, duif, wilde eend) en harde kazen, in het bijzonder een belegenGoudse.
Druivensoort
cabernet sauvignon
Jaar
2017