Dowie Doole, California Road Shiraz

Artikelnummer
7000016381
Intens diep karmozijnrood. Donkere bessen, chocolade/mokka, steranijs en ceder bepalen het complexe bouquet en zetten zich voort in een rijkesmaak die volgepakt is met rijp fruit. De prachtige tannines dragen bij voor een grote lengte. Cali Road is de naam van een klein, prachtig gelegen perceel wijngaard dat druiven voortbrengt met een uniek karakter en complexiteit. Het fruit koestert zich hier in de vroege ochtendzon maar wordt beschermd tegen het felle licht in de late middag.
Omschrijving
Dowie Doole klinkt als een grappig bedoelde naam. Hij is echter ontstaan door de samenvoeging van deachternamen van Drew Dowie en Norm Doole die de oprichters waren van de winery in 1996. Mc Laren Vale, op zo'n 45 minuten van Adelaide, is een klein plaatsje in Zuid-Australië met nog geen 4000inwoners maar dat bekend staat om het produceren van rode wijnen van wereldklasse. Hier bezit DowieDoole 45 hectare wijngaarden op de meest uitgelezen plekjes. Hoofd wijnmaker Chris Thomas beschikt over een grote ervaring (o.a. opgedaan inde Bourgogne) en heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept w.o. de Trophy for Best Mc Laren Vale Icon Red Wine. Kwaliteit in alle productiestadia is zijn belangrijkste uitgangspunt. Druivensoort shiraz heerst als een souverein vorst in deze fascinerende wijnstreek. Cali Road is de naam van een klein, prachtig gelegen perceel wijngaard dat druiven voortbrengt met een uniek karakter en complexiteit. Het fruit koestert zich hier in de vroege gematigde ochtendzon maar wordt beschermd tegen het felle licht in de late middag. Ideaal voor een optimale rijping. Na een klassieke fermentatie rijpt de jonge wijn 24 maanden op Amerikaans eiken. Intens diep karmozijnrood. Donkere bessen, chocolade/mokka, steranijs en ceder bepalen het complexe bouquet en zetten zich voort in een rijkesmaak die volgepakt is met rijp fruit. De prachtige tannines dragen bij voor een grote lengte. Op dronk en zou nog 20 jaar kunnen rijpen.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
29322162510988
EAN code bottle
9322162510984
Alcohol percentage
14.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Australië
Ligging wijngaard
Cali Road Vineyard, Tatachilla
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
South Australia
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Dowie Doole, California Road Shiraz
Wijn/Spijs combinatie
Vormt een perfect huwelijk met alle gerechten van rood vlees, groot en klein wild, wild gevogelte, harde kazen, blauwader kazen en gerookte kazen
Druivensoort
shiraz
Jaar
2016