Domaine Boyar Traminer

Artikelnummer
7000038515
Groen/gelig van kleur met kenmerkende, krachtige bouquet en smaak van lychee en rozenblaadjes die zo typerend zijn voor de druivensoort. Mooi in balans en met een heerlijk frisse afdronk. DomaineBoyar werd opgericht in 1991 en was daarmee het eerste particuliere wijnbedrijf in Bulgarije. Dooreen grote toewijding en enorme investeringen is het nu een van de modernste en meest toonaangevende producenten voor kwaliteitswijnen met export naar vele delen van de wereld.
Omschrijving
De Thraciërs brachten in de 9 eeuw v. Chr. de wijnbouw naar Bulgarije. Op hun munten stonden zelfs druiventrossen afgebeeld. De hedendaagse wijnbouw heeft zich enorm ontwikkeld na de val vanhet communistische regime in Bulgarije in 1989. Domaine Boyar werd opgericht in 1991 en was daarmee het eerste particuliere wijnbedrijf in Bulgarije. Door een grote toewijding en enorme investeringen is het nu een van de modernste en meest toonaangevende producenten voor kwaliteitswijnen met export naar vele delen van dewereld. De traminer is een variëteit die zijn naam ontleent aan het dorp Tramin (Termeno op zijn Italiaans) in Süd Tirol (Alto Adige) waar hij sinds ongeveer het jaar 1000 word geteeld. In Bulgarije staat de traminer in de Thracische vallei die door de omliggende bergen beschermd wordt tegen de koude noordenwind tijdens de winter. De terroir bestaat uit leemhoudend zand, klei en kalksteen. Het druivensap vergist in twee tot drie weken op een gecontroleerde temperatuur van 12º tot 14º C. waarna de jonge wijn nog enigetijd op zijn lie blijft, met een regelmatige batonage voor optimale extractie van geur- en smaakstoffen.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3800006102329
EAN code bottle
3800006114124
Alcohol percentage
12%
Land
Bulgarije
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Bulgarije
Seal / afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Domaine Boyar Traminer
Wijn/Spijs combinatie
Geslaagde combinaties zijn te maken met: Oosterse gerechten: Chinese zoetzure gerechten metvarkensvlees of eend en niet te hete Indiase curry's Vis: kruidige visschotels, gegrilde sardines Kaas: bijvoorbeeld Munsterkaas
Druivensoort
traminer,
Jaar
2021
Druivensoort
Traminer,