Château Batailley 5ème Grand Cru Pauillac

Artikelnummer
7000033250
Wat een evenwicht in deze krachtige, kruidige, complexe en complete wijn. Aroma's van cassis, wat cerise, tabak en cederhout, allemaal zo kenmerkend voor Pauillac, wisselen elkaar in de neus en mond af. De tannines zijn rijp en stevig en geven de verder vooral zachte wijn ruggengraat en beet. Een dinerwijn met een lange afdronk die op dronk raakt, in het komende jaar nog mooier wordt en zeker tot 2015 kan worden bewaard.
Omschrijving
Op en top Pauillac met duidelijke tonen van cassis, wat cerise, tabak en cederhout. De aroma's wisselen elkaar in de neus, de mond en in de lange, complexe en complete afdronk af. Deze krachtige Grand Cru uit het zuiden van Pauillac bestaat uit 70% cabernet sauvignon, 25% merlot, 3% cabernet franc en 2% petit verdot. De druiven vergisten op een mix van hout, roestvrijstaal en cuves van cement. Na blending rijpt de wijn 18 maanden op barriques waarvan 50% nieuw is. Batailley is een van de châteaux van Borie-Manoux, het handelshuis dat nog altijd in particulier bezit is van de familie Castéja. Batailley is de thuishaven van de familie. Deze dinerwijn begint op dronk te komen, zal nog mooier worden en kan zeker tot 2015 worden bewaard.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3249990038427
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
3249990038410
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Château Batailley ligt in het zuiden van Pauillac, op de grens met Saint Julien. De gunstig gelegen Grand Cru-wijngaarden hebben een klei-leisteen-ondergrond met daarop een dikke kiezellaag. De naam Batailley komt van bataille, gevecht. 600 jaar geleden zou er precies op de plaats waar dit domein staat een slag geleverd zijn tussen de Fransen en Engelsen.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
BORDEAUX
Seal / afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Château Batailley 5ème Grand Cru Pauillac
Wijn/Spijs combinatie
Verfijnde gerechten met wild, rood vlees, gevogelte als kalkoen en eendenborst.
Rijping
18 maanden op barriques waarvan 50% nieuw.
Bodem type
Deze Grand Cru-wijngaarden hebben een ondergrond van klei en leisteen met daarop een dikke kiezellaag.
Druivensoort
cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, petit verdot,
Jaar
2017
Druivensoort
Cabernet Sauvignon,Merlot,Cabernet Franc,Petit Verdot,