Château Mont-Redon Rouge, Châteauneuf-du-Pape

Artikelnummer
7000014540
Deze klassewijn heeft een boeiende, fonkelend rode kleur.Het is een smaakvolle, fruitige wijn met in de smaak suggesties van pruimen, maar ook laurier, kaneel, gebrande koffie en truffel.Een wijn die nu al op smaak is, maar voldoende rijpingsmogelijkheden heeft.
Omschrijving
Château Mont-Redon maakt een breedgeschouderde klassewijn. Boeiende fonkelend rode kleur, een smaakvolle fruitige aanzet, redelijk mondvullende smaak, waarin suggesties van pruimen, maar ook laurier, kaneel, gebrande koffie en truffel. De wijn is nu al lekker, maar heeft voldoende rijpingsmogelijkheden.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3379931136346
Alcohol percentage
14.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Rond Châteauneuf-du-Pape strekt zich een landschap uit van zacht glooiende hellingen en soms grote plateaux. De kenmerkende grond is rossige aarde bedekt met ronde keien, klein en groot: Galets of Caillous roulés. Deze werden destijds meegevoerd door de Rhône-gletsjer. Op sommige plaatsen is de keienlaan anderhalf tot twee meter dik. De stenen zorgen ervoor dat de druiven helemaal rijp worden, want overdag zamelen ze zonnewarmte op om deze 's nachts weer uit te stralen.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Rhone
Seal / afsluiting
Kurk
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Château Mont-Redon Rouge, Châteauneuf-du-Pape
Wijn/Spijs combinatie
Een geschikte begeleider van zowel rood- als wit vlees en allerlei soorten gevogelte.
Druivensoort
Mourvèdre, grenache noir, syrah
Jaar
2016