Castello di Albola Chianti Classico

Artikelnummer
7000039380
Robijnrood, een heerlijk bouquet met een delicate zweem van viooltjes. De volle, harmonieuze smaak heeft een frisse mineraliteit en is gesierd met een elegante, fluwelen omlijsting. In het dorpje Radda in Chianti, ligt het prachtige kasteel en wijngoed Castello di Albola, waar vineus geluk geboren wordt, vloeibare weelde zachtjes geperst uit trossen sangiovese die rijpten in de heuvels onder de mediterrane zon op een kleihoudende terroir met kleine kiezels die voor een goede drainage zorgt.
Omschrijving
De verschillende districten waar Chianti wordt gemaakt liggen als een slordige inktvlek gegroepeerd rond de kunststad Florence. Met in hethart, Chianti Classico, het meest oorspronkelijke en bekendste district. Hier is de Chianti geconcentreerder en wordt mooier oud dan gewone Chianti's. De druivensoort sangiovese regeert hiersoeverein. De naam komt vermoedelijk van Sanguis Jovis ofwel bloed van Jupiter, een door monniken toevallig gegeven naam toen een bezoeker vroeg hoedeze druif heette, die zij tot dan toe simpelweg vino hadden genoemd. Kenmerken van de sangiovese zijn de rinsheid, vaak een vleugje aantrekkelijke bitterheid en een bepaald rustiek aroma. In het dorpje Radda in Chianti, ligt het prachtige kasteel en wijngoed Castello di Albola, waar vineus geluk geboren wordt, vloeibare weelde zachtjes geperst uit trossen die rijpten in de heuvels onder de mediterrane zon op een kleihoudende terroir met kleine kiezels die voor een goede drainage zorgt. De rijpe druiven worden met hand geplukt en na een zorgvuldig selectie op traditionele wijze gevinifieerd. Na de malolactische gisting en voor de botteling rijpt de jonge wijn nog 12 maanden op Sloveens eiken. Proefnotities: Robijnrood, een heerlijk bouquet met een delicate zweem van viooltjes. De volle, harmonieuze smaak heeft een frisse mineraliteit enis gesierd met een elegante, fluwelen omlijsting. Rijpingspotentieel is 6 - 8 jaar na de oogst.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8002235007344
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN code bottle
8002235007337
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Italië
Ligging wijngaard
Chianti Classico (Toscane). In de heuvels op een hoogte van 350 tot 650 meter
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Toscane
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Castello di Albola, Chianti Classico
Wijn/Spijs combinatie
Aan tafel heel wat mans bij pasta gerechten met tomatensaus, maar ook uitstekend te combineren gerechten van rood of wit vlees. Daarnaast heel lekker bij een stukje Parmezaanse of belegen Goudse kaas.
Druivensoort
sangiovese,
Jaar
2022
Druivensoort
Sangiovese,