Campo di Marzo Negroamaro

Artikelnummer
7000033550
Dieprode met paarstinten, een ingetogen geur, echter met een stevige en kruidige smaak. Voor liefhebbers van krachtige wijnen met pit.
Omschrijving
Voor de Grieken was Puglia al een ideale wijnregio. Samen met Sicilië is dit gebied de grootste wijnproducent van Italië met voornamelijk productie van rode wijnen. Puglia is als streek verdeeld over vijf wijnregio's gelegen in een uitgestrekt gebied aan de oostkant en in de hak van de laars van Italië. Met afnemende productievolumes, maar met nieuwe, verbeterde aanplant en stijgende kwaliteiten groeide de belangstelling voor op fles gebrachte DOC en IGT wijnen uit deze regio. De letterlijke vertaling voor Negroamaro luidt: de zwarte bittere. Campo di Marzo wordt geproduceerd volgens de modernste technieken waarbij gedurende het gehele proce s de temperatuur nauwlettend wordt gevolgd en zo laag mogelijk wordt gehouden. Dit is belangrijk om het fruit in de smaak te behouden. Campo di Marzo Negroamaro is een diep rode wijn met paarstinten, een ingetogen geur, met een stevige kruidige smaak. Uitstekend voor liefhebbers van krachtige wijn en met pit.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8002153208557
EAN code bottle
8002153208540
Alcohol percentage
13%
Land
Italië
Ligging wijngaard
Gelegen in een langgerekt gebied in het oosten in de hak van de laars van Italië. Het is een tamelijk vlak gebied zonder veel heuvels. Barri en Lecce zijn de centra voor de wijnindustrie in deze regio.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Puglia
Seal / afsluiting
Stelcap
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Castellani, Campo di Marzo, Negroamaro
Wijn/Spijs combinatie
Pasta, varkensvlees,licht wild en harde kazen.
Druivensoort
negroamaro,
Jaar
2021
Druivensoort
Negroamaro,