Borgo Conventi Isonzo D.Friuli DOC Cabernet Franc

Artikelnummer
7000038251
Deze Cabernet Franc heeft een diep robijnrode kleur die naar granaat kleurt naarmate hij oudert. De neus is aangenaam en veelzijdigl. De karakteristieke groene tonen vermengen zich perfect met hints van kleine rode en zwarte bessen en bramen. Charmant en fluwelig in de mond met een stevige structuur en een intrigerende typische kruidachtige smaak die typisch is voor de cabernet franc druif. De wijn kent een aangename lange aromatische afdronk.
Omschrijving
Het Borgo Conventi Estate is gesticht in 1975 in een historisch deel van het gebied met de naam Collio. Dit ligt in Friuli en is het meest oostelijke deel ervan, niet ver van de grens met Slovenië. Ver voor de Romaanse tijd, tenminste 1000 jaar voor Chr. werden hier al druiven geteeld. Borgo Conventi dankt zijn naam aan de talloze kloosters die sinds mensenheugenis in deze omgeving hebben bestaan. Het wijngaardoppervlak beslaat 40ha. De wijngaarden liggen in de belangrijke DOC gebieden Collio en Isonzo. De drive om onderscheidende kwaliteit te maken en het enorme potentieel van de Collio terroir te benutten, is de hoeksteen van de filosofie van Borgo Conventi. De naam Collio verwijst naar de heuvels waarop de wijngaarden staan aangeplant. De bodem in Collio is bijzonder door de combinatie van ponca (leisteen), mergel en zandsteen en zeer geschikt voor teelt van witte wijnrassen. Het klimaat is mild door de invloed van de Adriatische Zee en de beschermende invloed van de Pre Giulian Alpen in het noorden.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8018706000394
EAN code bottle
8018706000097
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Italië
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Friuli-Venezia Giul.
Seal / afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Borgo Conventi, Cabernet Franc Isonzo del Friuli
Wijn/Spijs combinatie
Perfect bij gebraden vlees, eend, klassieke lasagne, gratin van groente, gebakken aardappeltjes met rozemarijn en half harde kazen.
Druivensoort
cabernet franc
Jaar
2022
Druivensoort
Cabernet Franc 100.00 %